GAST FEST sajam ugostiteljstva Sarajevo od 15. do 17. marta

  • 28.02.2018
  • MANIFESTACIJE
GAST FEST sajam ugostiteljstva Sarajevo od 15. do 17. marta

Sarajevo, 15.03. - 17.03.2018., Dom Mladih/ Skenderija. Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BIH pod nazivom GAST FEST, powered by Perutnina Ptuj. Sajam okuplja 50-ak izlagača iz 4 zemlje regije (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije kao i mnoge druge zemlje regiona).

Na sajmu će Vam biti predstavljeni svi noviteti iz HORECA, PREHRAMBENOG, TEHNIČKOG I TEKSTILNOG sektora koji su isključivo namenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima. Na samom sajmu Vas očekuju mnogobrojne prezentacije izlagača, cooking show-ovi, poznata kuvarska lica regiona i šire kao što su: nemački kuvar Robert Koch, Domagoj Žulj i Morana Mijač - pobednici najpopularnijeg kulinarskog showa u Hrvatskoj i okruženju »Tri, dva, jedan – Kuhaj« kao i poznato kulinarsko lice BIH Adnan Hamzić, te renomirana BH imena kulinarstva i gastronomije.

U sklopu organizovanih cooking shoowa Perutnina Ptuj BIH organizuje i takmičenje kuvara u pripremi raznih specijaliteta od piletine, a najbolji među njima će imati priliku da osvoji i posebnu nagradu za učešće.

Za zabavni deo programa će biti zaduženi Dj-evi iz okruženja kao što su Amir Groove, Nazzif i Dave Hudson kao i muzicki band na završnoj večeri sajma.

GAST FEST sajam powered by Perutnina Ptuj je u organizaciji kompanije SINKROMO d.o.o. Mostar. Zlatni sponzori sajma su Coca Cola, Coca Cola Taste, Olimpija, Porsche Sarajevo, Volkswagen Privredna vozila, srebrni sponzor: mesna industrija Vimar te VIP Sponzori: Hotel Radon Plaza, Hotel GastroID & TOFI  i Master-H d.o.o.

Medijski pokrovitelji: RSG Radio, Radio Mix i Antena Sarajevo.

Sajam najboljih ukusa pripremi će za svoje goste raznovrsne specijalitete, delicije – od autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicionalnih do svega onoga što je balkanska regija preuzela i usvojila kroz dugu istoriju, kao i predstavljanje novih svetskih egzotičnih kuhinja. 

Cilj sajma je razmena iskustava, uspostavljanje domaće i međunarodne saradnje, edukacija i organizacija workshop sesija (škola vina, barmen group, gastroid centar za obuke u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, najbolja projektna rešenja ugostiteljskih objekata...), kao i relaksirajuća druženja uz bogat i inovativan zabavni program, za celo vreme trajanja sajma.

Imate priliku da se upoznate sa:

1. 50 izlagača iz BIH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, 
2. Bogatim edukativnim sadržajem i asortimanom izlagača, 
3. Raznim prezentacijama, workshopovima i radionicama, 
4. Cooking show-ima kao i poznatim kuvarskim licima,  
5. IV različita sektora namjenjena ugostiteljstvu