Hotel & Gastroteh sajam gastronomije od 21. do 25. februara 2018

 • 01.03.2018
 • MANIFESTACIJE
Hotel & Gastroteh sajam gastronomije od 21. do 25. februara 2018

Hotel & Gastroteh 10. medjunarodni sajam gastronomije i  hotelsko-ugostiteljske opreme održaće se ove godine na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 25. februara 2018. godine.

Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu održava se HOTEL&GASTROTEH, 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.

Početak godine vreme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu zato je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih učesnika HoReCa sektora.

Posetioce očekuju brojne zanimljivosti:

 • Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice kao i slasne degustacije za posetioce
 • Prezentacija naučenog znanja i veština učenika, budućih kuvara i poslastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba
 • CRO TOP 10 – takmičenje najboljih hrvatski kuvara. Na već tradicionalnom kulinarskom takmičenju CRO TOP 10 stvara će se mala kulinarska remek dela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno pre takmičenja.
 • Svakodnevno će se na izložbenom prostoru pripremati i degustirati jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije)

 

Na sajmu Hotel&Gastroteh, 22. februara održat će se Minardi Pizza Cup,  takmičenje na kojem će se birati najbolji hrvatski pizza majstor. Takmičenje će biti organiziovano na profesionalnoj električnoj peći, a u žiriju će se kao i uvijek naći velika imena i autoriteti profesionalne pizza i kulinarske scene. Nagrada je plaćena kotizacija za svetsko prvenstvo u Parmi i Napulju, što će osvajačima omogućiti ulazak u hrvatsku reprezentaciju pizza majstora.

Reprezentacija će se birati između najistaknutijih članova udrženje Napoletanskih pizzaiola kao i osvajača nagrada na takmičenju.

Udruženje maslinara iz Zagreba i Zagrebačke županije u saradnji sa Savjetodavnom službom Republike Hrvatske i Zagrebačkim velesajmom po treći puta u Zagrebu organizuje Festival maslina.

Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Zagreb.

Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susednih zemalja kao i  prezentiranje njihovih najboljih ulja.

U stručnom delu osim nutricionističke i zdravstvene uloge maslina, ove će godine biti prikazane i teme iz istorije maslinarstva kao i primjeri izvrsnosti u ruralnom razvoju temeljene na maslinarstvu.

Na Festivalu će biti predstavljeni i rezultati ocenjivanja oko 300 uzoraka maslinova ulja, pristiglih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Posetioci mogu uživati u različitim sadržajima od kojih izdvajamo:

 • prodajnu izložbu na kojoj će građani moći kupiti maslinova ulja vrhunskog kvaliteta i upoznati maslinare, porodična poljoprivredna gospodarstva i udruženja iz Istre, Primorja i Dalmacije koji se bave maslinarstvom;
 • kušaonice ulja (vođena degustacija) pod vodstvom certificiranih stručnjaka koji će zainteresovane naučiti kako prepoznati i razlikovati dobra od loših ulja;
 • vođenu degustaciju najkvalitetnijih sireva;
 • predavanja poznatih stručnjaka i naučnika o nutritivnoj i zdravstvenoj vrednosti maslinova ulja;
 • izlaganja o maslinarstvu u EU, kao i  uključivanju naših stručnjaka u EU-razvojne programe u području zaštite okoline i korištenja biomase;
 • kreativne radionice za izradu krema od maslinova ulja
 • program za djecu
 • gastro program: priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja

 

Više o sajmu možete pročitati na sledećem linku:
hotel-gastroteh