HOKIYAMA SANTOKU GINSANKO 165MM OKINAWA REEF

  • JAPANSKI NOŽEVI
HOKIYAMA SANTOKU GINSANKO 165MM OKINAWA REEF

Oblik Santoku će odgovarati svima koji traže manji svestrani nož za povrće, meso i ribu. Izvrstan je za seckanje na kuhinjskoj dasci. Dužina oštrice je 170 mm.

Srce noža je Silver Steel III čelik, tvrdoće 63 HRC koji zovu još i Ginsan Steel ili Ginsanko. Glavne osobine ovog čelika su otpornost na rđanje, jednostavno održavanje i dugotrajna oštrina.

Na gornjem su delu oštrice vidljivi tragovi čekića što nožu daje poseban učinak. Takav se završetak zove Nashiji što doslovce znači »koža (azijske) kruške«. Radi se o matiranoj površini čiji gornji brid ima nežnu teksturu koja je vrlo lepa i praktična, jer se pri rezanju hrana ne lepi na oštricu.

Na dnu oštrice vrlo je lepo naglašena granica između različitih slojeva čelika. Takav način kovanja, kod kojeg mekši spoljnji slojevi štite unutarnju tvrdu jezgru, zovemo San-mai.
Da bi sve drške dobro ležale u levoj i desnoj ruci, odabrali smo univerzalni osmougaoni oblik koji nudi izvrstan zahvat kao i jednostavno rukovanje nožem. Težina drške prilagođena je japanskim oštricama, stoga je nož jednakomerno uravnotežen. Drške su od prirodnog drva javora (Sjeverna Kina, Rusija, SAD) koji je obrađen posebnim postupkom stabilizacije smolom što dršci garantuje dugotrajan životni vek. Pri postupku stabilizacije dodat je pigment u boji koji se upije u drvena vlakna te nakon završne obrade i brušenja na dršci ostavi lep izgled strukture drva. Za izradu drški odabrani su komadi javorovog drva s nepravilnom i neravnomernom strukturom, stoga se pigmenti u boji različito upijaju u drvo i pri tome tvore zanimljive i jedinstvene uzorke. Svaka je drška unikatna.

Nož preporučujemo zbog odličnog profila, ravnoteže, jednostavnog održavanja i estetske vrijednosti. Odličan odabir kao poklon ili kao prva kupovina japanskog noža!

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Santoku
Čelik:    Ginsan (Silver III)
Tvrdoća (HRC):    63
Duljina oštrice:    165 mm
Širina oštrice:    47 mm
Debljina oštrice:    2 mm
Tip drške / drvo:    Japanska / Custom
Kovač:    Harukaze

 

Šifra:  2128

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Hokiyama Santoku Ginsanko 165 Okinawa Reef

Vrsta robe: Nož za sečenje

Zemlja porekla: Japan

Proizvodi: Harukaze, Japan

Uvozi : Tutto Food, Beograd, Srbija