MCUSTA DAMASK CLASSIC D GYUTO 240 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
MCUSTA DAMASK CLASSIC D GYUTO 240 MM

Gyuto ili Chef's knife je svestran kuhinjski nož koji će blistati prilikom seckanja i rezanja na kuhinjskoj dasci. Veličina oštrice je 240 mm. Dužina noža odgovara glavnom chef nožu koji upotrebljavamo za pripremu namirnica po zahtevnijim receptima. Radi se o nožu koji spada u svaku kuhinju.

Mcusta Damask Classic D Gyuto odskače svojim izgledom, 33 slojni damast uzorak, pakka drška kao i zakovica s mozaikom stvarno daju nožu poseban izgled. Namenjen je svima koji traže malo teži nož u dobroj ravnoteži sa super tankom i preciznom oštricom.

Sredina noža je odlična, nerđajući VG-10 čelik, koji ostaje dugo vremena oštar te je jednostavan za brušenje. 32 spoljna sloja štite oštricu i ujedno daju joj dramatičan izgled. Oštrica je dvostrano brušena, primerna za levoruke i dešnjake. Tanka oštrica će (karakteristična za sve Mcusta noževe), uz minimalan pritisak s lakoćom seći  povrće, meso ili ribu.

Odličnu ravnotežu nožu daje drška od slojevitog drva, izuzetno izdržljivog, otpornog na trošenje i dobro prianjanje. Da bi estetski naboj bio još veći, Mcusta je dodala tri zakovice, od kojih je ona u sredini u obliku mozaika. Zaključak drške je nerđajući i osigurava gladak i prijatan prijelaz između drške i oštrice. Nož je namenjen domaćoj i profesionalnoj upotrebi.

Mcusta Zanmai je japanska porodična firma koja ima zanimljiv i tehnološko napredan pristup prema izradi noževa. Kroz 800 godina staru tradiciju izrade noževa, preneli su zanatsko znanje u oblikovanje vlastitih mašina. Mcusta je jedini proizvođač noževa koji za izrezivanje oštrica koristi laser suprotno od današnje prakse dobijanja grubog oblika oštrice s otiskom modela od čelične ploče. Zbog te razlike njihove oštrice nisu tako osjetljive na strukture napetosti u čeliku, što je dodatan razlog da važe kao jedna od najboljih i najinovativnijih preduzeća za izradu noževa u Japanu.
Drške i zatikovi su izrađeni na njihovim visoko kvalitetnim CNC mašinama s preciznošću 1/1000 mm. Svaki je nož pregledan, a komponente su ručno sastavljene. Pre nego što noževe pošalju po celom svetu, Mcustini ih stručnjaci izbruse – tako da je svaki nož oštar i odmah spreman za upotrebu.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Gyuto
Čelik:    VG-10
Sastav:    San-mai / full hamaguri convex / damask
Tvrdoća (HRC):    61
Ukupna dužina:    380 mm
Dužina oštrice: 240 mm
Širina oštrice: 49 mm
Debljina oštrice: 2,2 mm
Težina:    255 g
Dužina drške:    120 mm
Tip drške / drvo: Zapadna / Pakka
Kovač:    Mcusta Zanmai
Mesto kovača:    SEKI / Gifu Prefektura / Japan
Kanji na oštrici:    "Zanmai" (三昧)

Šifra: 2175

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Mcusta Damask D Gyuto 240 mm

Vrsta robe: Nož za sečenje

Zemlja porekla: Japan

Proizvodi: Mcusta Zanmai, Japan

Uvozi : Tutto Food, Beograd, Srbija