MCUSTA KIRITSUKE REVOLUTION BLACK 230 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
MCUSTA KIRITSUKE REVOLUTION BLACK 230 MM

Kiritsuke je višenamenski japanski kuhinjski nož. Oblik njegove oštrice je negde između usube i yanagibe. Namenjen je iskusnim kuvarima koji znaju koristiti japanske noževe.

Ovaj vrhunski Kiritsuke spaja vekovnu tradiciju kovanja s najmodernijom japanskom tehnologijom. Mcusta noževi su laserski izrezani i ručno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije i precizne ručne izrade osigurava odličan dizajn, ravnotežu i vrhunsku out of the box oštrinu. Tvrđa kovana sredina je od čelika VG-10, tvrdoće 61 HRC.

Oštrica je dvostrano brušena, vrlo oštra i jednostavna za brušenje. Drška noža je od Pakka drveta (sintetički material) koji je vrlo otporan i ima odličan prijem. Pričvršćena je ukrasnom zakovicom.

Mcusta Zanmai je japanska porodična firma koja ima zanimljiv i tehnološko napredan pristup prema izradi noževa. Kroz 800 godina staru tradiciju izrade noževa, preneli su zanatsko znanje u oblikovanje vlastitih mašina. Mcusta je jedini proizvođač noževa koji za izrezivanje oštrica koristi laser suprotno od današnje prakse dobijanja grubog oblika oštrice s otiskom modela od čelične ploče. Zbog te razlike njihove oštrice nisu tako osjetljive na strukture napetosti u čeliku, što je dodatan razlog da važe kao jedna od najboljih i najinovativnijih preduzeća za izradu noževa u Japanu.
Drške i zatikovi su izrađeni na njihovim visoko kvalitetnim CNC mašinama s preciznošću 1/1000 mm. Svaki je nož pregledan, a komponente su ručno sastavljene. Pre nego što noževe pošalju po celom svetu, Mcustini ih stručnjaci izbruse – tako da je svaki nož oštar i odmah spreman za upotrebu.


SPECIFIKACIJA:
Oblik oštrice:    Kiritsuke
Čelik:    SG2
Sastav:    San-mai / full hamaguri convex / migaki & kasumi
Tvrdoća (HRC):    61
Ukupna dužina:    390 mm
Dužina oštrice:    230 mm
Širina oštrice: 43 mm
Debljina oštrice: 1,9 mm
Težina:    185 g
Dužina drške:    150 mm
Tip drške / drvo:    
Zapadna / Crni Pakka
Kovač:    Mcusta Zanmai
Mesto kovača:    SEKI / Gifu Prefektura / Japan
Kanji na oštrici:    "Zanmai" (三昧)

Šifra: 2173

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

 

Deklaracija:

Naziv robe: Mcusta Kiritsuke Revolution Black 230 mm

Vrsta robe: Nož za sečenje

Zemlja porekla: Japan

Proizvodi: Mcusta Zanmai, Japan

Uvozi : Tutto Food, Beograd, Srbija