DISTRIBUCIJA PIĆA ZA HORECA: GLOBUS & HISTRIA

Distribucija pića renomiranih svetskih brendova: Amaro del Capo, Amaro Lucano, Red Spritz, Crespo, Canuto Highland, Crna Malvazija, Vina Klen'art….. i mnogih drugih za HoReCa sektor.

Vojkovo Nabrežje 23, Kopar

+386 31 640 289

info [at] globus-histria.si

Websajt

Facebook

Info pult

GLOBUS & HISTRIA D.O.O je trgovinska kompanija, osnovana 2013.  u Sloveniji. Sediste firme je u Sežani.
Uspesno poslujemo u mnogim Evropskim zemljama. Lideri smo u sektoru suve hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, začina, itd.
Imamo i naše glavne distributivne linije i proizvode.
Naša kompanija vrši kupovinu i prodaju u mnogim evropskim zemljama putem agenata i drugih distributivnih kanala.

Predstavljamo Vam deo iz našeg bogatog asortimana

Amaro del Capo

Vecchio Amaro del Capo bi trebao biti serviran strogo zamrznut. Na temperaturi od -20 ° C, Vecchio Amaro del Capo je zadovoljstvo za sve. Možete ga pijucati kod kuće sa prijateljima, tokom večere sa svojom boljom polovinom, ili na vašem omiljenom mestu Dvadeset devet biljaka, cveća, plodova i korena raskošne kalabrijske zemlje, ujedinjeni da vam pruže intenzivno iskustvo zadovoljstva: gorko-slatki ukus narandža, delikates cvetova narandže i kamilice, intenzitet slatkog, peperminta i seme anisa. Sve u jednom jedinstvenom tajnom receptu.

Amaro Lucano

Nastao 1894. godine iz tajnog recepta koji je porodica Vena prenosila iz generacije u generaciju. Zahvaljujući mešanju više od 30 biljaka, ima jak ukus, idealan za sve prilike. U velikoj ambalaži se dobija hidroalkoholni rastvor mešanjem čistog alkohola, eteričnih ulja, vode, zrelog ekstrakta, šećera, karamela ... Izabrane su samo najbolje biljke iz celog sveta, osušene prirodno i fragmentarno da bi se stvorio pravi aromatski balans Amaro LucanoVina

Vina Klen'art

Vino je milenijumska veza čoveka i prirode. Iako svaka generacija bolje razumije vinovu lozu, i dalje smo ovisni o sreći svake jeseni, jer nema dobrog vina bez sunca. Na nadmorskoj visini od 110 m iu kutu između Kopra i Trsta, u idiličnom istarskom selu Plavje, obrađujemo 12 hektara vinograda. Lokacija pruža odlične vremenske uslove za negu poznatih sorti: malvazija, chardonnaia, plavi bor, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc i autohtoni refosko. Prvo jutarnje sunce, stalan blagi morski vjetar, ugodna toplina popodnevnih sati i svježe noćne temperature stvaraju idealne uvjete za uzgoj grožđa na siromašnim mramornim podovima. Gustina sadnje, uzgoj jedne šparoge i selekcija grožđa izraženi su u vinima kao elegancija, svežina i nežnost ukusa. Moderni vinski podrum, zasnovan na tradiciji tipkanja raznih vinogradarskih parcela u stalnoj vezi sa drvenim bačvama i sa zrelim nivoima, menja karakteristike godina u porodičnoj priči i vinu Klenart.

Crespo 

Crespo je jedini PREMIUM gin iz Ekvadora. Napravljen je destilacijom šećerne trske i vode iz snežnih vulkana, koji se nalaze u Nacionalnom parku Cajas.

Crespo London Dry gin je dobio duplu zlatnu medalju u San Francisku 2016., to je najprestižnje odlikovanje za destilate.

Sadržaj alkohola: 45%

Format: 70 cl

Canuto  Highland 

Prvi PREMIUM rum koji je dobijen destilacijom šećerne trske koja raste na velikim nadmorskim visinama. Prepoznatljiv je po svom širokom i nežnom ukusu.

Rum je staran 7 godina u hladnim južnim Andima, u Ekvadoru.

Sadržaj alkohola: 40%

Format: 70 cl

Latte Di Suocera (SVEKRVINO MLEKO)

Žestoko destilovano  alkoholno piće sa aromom jagode i alpskih trava.

Boja: intezivno žuta

Staranje: 3 meseca u čeličnim posudama

Alkohol: 70%

Format: 70cl

Crna Malvazija 

Staranje 6-8 meseci u francuskim i američkim drvenim buradima. Miris ovog tamnog crvenog vina je intezivan i sa izrazitom aromom sljive i trešnje.

Idealna konzumacija uz supe i rižota sa povrćem, belim mesom i raznim umacima.