Aktivni kiseonik u ugostiteljstvu

  • 06.12.2017
  • TRENDOVI
Aktivni kiseonik u ugostiteljstvu

Još sredinom dvadesetog veka u Nemačkim bolnicama počinje da se koristi  tečni kiseonik  kao sredstvo za dezinfekciju. Verovatno su upravo tu lekari primetili koliko je idealan za lečenje rana, posekotina i kako uspešno uklanja infekcije.

Aktivni kiseonik ne ostavlja rezidue, ne mora se ispirati, mikroorganizmi ne mogu stvarati otpornost (rezistenciju) pa se mogu kontinuirano koristiti bez promene dezinficijensa nakon određenog perioda korišćenja. (Kao što je slučaj sa hlornim preparatima koji se moraju menjati na 3 meseca).

Preparati na bazi aktivnog kiseonika u roku od 15 minuta mogu da ubiju sve mikroorganizme (viruse, bakterije, gljive, alge i spore) i ostave sve površine sterilno čistim.

Danas, aktivni kiseonik ima još širu upotrebu. Zahvaljujući beogradskoj firmi MIDRA EKO D.O.O, aktivni kiseonik je pronašao svoje mesto i u ugostiteljstvu i prehrambenoj industriji.  Paleta proizvoda ovog proizvođača je velika. Bukvalno su mislili na svaki deo vašeg objekta. Od preparata koji peru, odmašćuju i dezinfikuju sudove,  radne površine i podove (grupa proizvoda Ekosterili na bazi aktivnog kiseonika) pa do sredstava koja odmašćuju rerne, roštilje i aspiratore. Tu su i preparati za otklanjanje kamenca, pranje ruku, kao i sanitarija.

Svi proizvodi podržavaju HACCP standarde, a preduzeće je sertifikovano standardima ISO 9001:2008 i  ISO 14001:2004 od strane prestižne Švajcarske kuće SGS.

Posebnu pažnju zaslužuje kozmetički preparat posebne namene Viva Ster, koji je već godinama popularan na našem tržištu, kao jedini stabilni aktivni kiseonik, a dostupan je u svim bolje snabdevenim apotekama i DM drogerijama!

VIVA STER - AKTIVNI KISEONIK je sredstvo sa antimikrobnim delovanjem, koje se može upotrebljavati na koži i sluzokoži bez nuspojava i iritacija. Dobijen iz persirćetne kiseline, potpuno je bezopasan. Osvežava, neguje i podmlađuje kožu, idealan je za vreme putovanja, ublažava crvenilo i iritacije nakon sunčanja, depilacije, brijanja, ujeda insekata i povreda. Relaksira  kožu nakon različitih tretmana i masaža.

Više o temi možete pročitati na zvaničnoj Internet prezentaciji: www.midraeko.rs.