Nagrada Grifon timu studija Peter Gregson za rad Đurđić vina

  • 06.12.2017
  • TRENDOVI
Nagrada Grifon timu studija Peter Gregson za rad Đurđić vina

Nagradu 11. Grifon-a za 2016. godinu dobio je autorski tim Peter Gregson studijo za rad “Đurđić vina” od strane žirija u sastavu: dr Stanko Crnobranja, profesor na fakultetu za medije i komunikaciju, Nenad Trifunović (iz autorskog tima Metaklinika), Slavica Dragoslavac, grafički dizajner,Igor Oršolić, kreativni direktor, i Boris Miljković, multimedijalni umetnik.
Žiri smatra da ovaj konkurs, za najbolji grafički dizajn, ukazuje na prepoznatljive vrednosti grafičkog dizajna kod nas.
U obrazloženju žirija  u vezi nagrade rečeno je da se studio Peter Gregson svojom kvalitetnom produkcijom izdvaja na našoj i internacionalnoj sceni. Rad “Đorđević vina”karakteriše otvoren i čitljiv koncept, originalno i neočekivano rešenje u grafičkom dizajnu koji obara konvencije standardne ambalaže za vino. U želji da pomire komercijalni i kreativni aspekt rada za polazište koriste apstraktnu umetničku formu i na konceptualan način smelo pristupili problemu.

Za novi autorski pristup sa grafički izvrsno oblikovanim rešenjem, pokazala je sluh vinarija Đurđević iz Sremskih Karlovaca.
Pored nagrade Grifon, žiri je dodelio i nagradu u kategoriji “Vizuelni indetitet” Peter Gregson studiju za rad GIR WOODCRAFT, kao i drugim učesnicima  u raznim kategorijama.