U Beogradu kafa od 10.000 dinara

  • 22.11.2018
  • TRENDOVI
U Beogradu kafa od 10.000 dinara

Vest je neverovatna ali istinita - najskuplja kafa u Srbiji i regionu košta čak 10.000 dinara!!!


Da, dobro ste pročitali... Nije Finca elInherto, ni Hacienda la Esmeralda, niti opšta poznati Kopi Luwak, koji udigestivno traktu “prerađuju” kopneni sisari (cibetke) iz Indonezije, već obična instant kafa.

U  malenoj i simpatičnoj kafeteriji na Karaburmi, vlasnici lokala su odlučili da topli ili hladan Nes (0,30) košta više od 80 evra! Razlog što instant kafa, koju po pravilu zovu Nes, košta malo bogastvo za srpske uslove je (ne)kvalitet. Naime, vlasnici kafeterije “Mačka tačka” su odlučili da stave na meni instant kafu želeći da gostima pokažu da takva kafa nije kvalitetna i ako su baš uporni da “uživaju” u lošoj kafi moraju da izdvoje deset “crvenih”. Pa, ko voli...

Kada smo otvorili kafeteriju nismo imali u ponudi instant kafu, ali smo imali nekoliko gostiju koji su instistirali na Nesu i pošto nisu reagovali kada smo im pričali da se ta “kafa” pravi od najgorih sirovina, onda smo morali da napravimo “incident” u meniju... Tim potezom smo rešili da edukujemo ljude i da im pokažemo da im ta “kafa” nije potrebna. Sigurno da niko neće da plati 10.000 dinara za instant kafu, a taj naš artikal u cenovniku je prava prilika da se započne priča sa gostima o kvalitetu onoga što piju. Vrlo brzo im objasnimo da to nije za njih, pa pređu, sa zadovoljstvom, na latte ili moku - jasan je Bojan, koji se brine o ponudi koja ova italijanska kafeterija daje Karaburcima.

Za sada niko nije odlučio da papreno skupo plati Nes.

Za sada, na sreću, nije bilo gosta koji je poželeo da plati Nes po našoj ceni.

Sve činimo da gosta edukujemo da zaobiđe lošu “kafu” i da se odluči za mnogo kvalitetnije opcije. Gosti su nekada zbunjeni, ali posle brzinske edukacije svi su svesni da su napravili pravi izbor. Mnogi dolaze da se pohvale da su instant kafu “zaboravili” da piju i u drugim lokalima. Čak je jedan komšija pred nama bacio teglu sa instant kafom koju je imao kod kuće...

Ako neko bude navalentan da plati 10.000 dinara za instant kafu, u kafeteriji “Mačka Tačka” imaju spreman plan.

Kada gost bude platio, novac ćemo donirati nekoj porodici, kojoj je neophodna novčana pomoć...

Pored najskuplje kafe u Srbiji i regionu ova kafeterija ima kafu koja košta tek koji dinar.
 

Od prvog dana imamo kafu koja košta samo DEVET dinara!

 


Svaka trudnica u našem lokalu može da uživa u kafi po toj ceni. Želimo da im pokažemo poštovanje kada su u drugom stanju. Verujemo damama na reč kada nam kažu da su u blagoslovenom stanju, tako da nam lekarski dokumenti nisu potrebni kao dokaz. Sve trudnice se iznenade i baš obraduju našom “stalnom akcijom”  - rekao je Bojan.