Rashladne vitrine za vino

 • HORECA PONUDA
Rashladne vitrine za vino

Ako razmišljate o pokretanju prodaje vina ili već imate nekoliko specijalnih boca koje želite da skladištite, ili ste pak ugostitelj, razmislite o ulaganju u profesionalnu rashladnu vitrinu za vino.

Možda se pitate zašto?

Obične prostorije su uglavnom tople za skladištenje vina. Toplina generisana svakodnevnim aktivnostima, lokalnom klimom i grejanjem domaćinstava ili nekog drugog objekta, ubrzavaju proces starenja vašeg vina, čineći ga manje prijatnim za konzumiranje. Iz tog razloga treba da razmislite o kupovini profesionalne rahladne vitrine za vino.

 

Expo - vinske vitrine

Profesionalna rashladna vitrina za vino


 

Srbija se u odnosu na prošli decenijski period drastično promenila, uzdigla, a stručnjaci kažu da je vino jedini prirodni i ljudski proizvod koji je u savremenoj epohi postao neuporedivo bolji nego u prošlosti, a dokaza imate na sve strane.

 

Da bi vino zaista imalo dobru reputaciju, ono zahteva posebne uslove

Rashladne vitrine za vino su obavezan kuhinjski, ali i ugostiteljski dodatak, ne previše komplikovan za prenošenje, dostupan u različitim veličinama, dizajnu i širokom rasponu kapaciteta i ne zahtevaju posebno stručno znanje za one koji žele da ga kupe i koriste.

Osim toga, dobijate lep komad “nameštaja”, koji može dodatno da vam ulepša prostor u koji ga smestite, jer je dizajn ovih vitrina prmašio sva naša očekivanja.

 

"Vino je jedna od najvažnijih i najprirodnijih stvari u civilizovanom svetu koja je dovedena do savršenstva" - Ernest Hemingvej.

 

Naša želja je da vam pomognemo u kupovini idealne vitrine za vino. Istražili smo za vas, analizirali, pitali i upoređivali različite proizvode i bredove.

Izbor profesionalne ashladne vitrine za vino nije ni malo lak zadatak, nadamo se da će vam naše smernice pomoći u tome,  a možemo i lično da porazgovaramo, dovoljno je samo da nas pozovete:

 

>>> KONTAKTIRAJTE NAS


 

Profesionalne rashladne vitrine za vino - Savršen spoj tehnologije i elegancije

Brendovi poput Expo i YouWine gaje veliku strast prema vinu, što se vidi već na prvi pogled njihove ponude, koja nam se dopala. Dizajn enterijera, ljubav prema životu i njegovim zadovoljstvima: to je ono što danas inspiriše dizajnere prilikom stvaranja jedinstvene kolekcije vitrina za vino, bar po rečima ovih proizvođača. Ekskluzivna proizvodnja koja odgovara industrijskim procesima i kvalitetnom zanatu, svojstvena je ovim brendovima.

Svaki proizvod je napravljen korišćenjem materijala najvišeg kvaliteta, sa akcentom na detaljima.

 

Rashladna vitrina za vino

Profesionalna rashladna vitrina za vino - EXPO


 

U rashladnoj vitrini za vino, piće se može dugo skladištiti, bez gubitka kvaliteta. Kroz stalno snabdevanje svežim vazduhom, filterom sa aktivnim ugljem i hlađenjem vazduha za recirkulaciju, vinski frižider daje savršene rezultate. Proizvodi su takođe opremljeni specijalnim kompresorima koji omogućavaju miran rad.

Na kraju krajeva, dobro vino treba optimalno da sazreva, u cilju postizanja što boljeg ukusa i kvaliteta. Profesionalna rashladna vitrina za vino, može vam pomoći u tome.

Bilo da je u pitanju zabava, kod kuće ili restoranu, ili jednostavno uživanje u boci vina, njegovo posluživanje na optimalnoj, tj. odgovaraućoj  temperaturi, zaista je od presudnog značaja. Pravi poznavaoci vina zameriće Vam ukoliko ne poslužite vino na odgovarujućoj tepmepraturi, jer se gubi užitak kakav kakav očekuju već u prvom gutljaju, što može I bitno da utiče na vaš budžet.

Ne smete dozvoliti gostu da vam zameri na tome.

Previše hladni i nijansirani ukusi mogu se izgubiti u potpunosti, ali ni u previše toplom vinu ne može se uživati.

 

Rashladne vitrine za vino i optimalne temperature

Pitali smo i saznali:

Za svetlija vina poput Pinota grigio, preporučuje se da ga poslužite između 7-10C, dok će vam za punije telo (možda na primer, hrastov Chardonnai) trebati samo lagano hlađenje između 10-13C.

U šampanjcu i ostalim penušcima najbolje je uživati uz vina rashlađena na temperaturi od oko 10C C, jer tad daju najbolje od svega.

Ukoliko je temperatura viša, vino brže sazreva i stari.  

Za potpunu aromu i ukus vina koje želite da konzumirate, potrebno ga je servirati na različitim temperaturama, a zavisno od sorte, starosti i tehnologije proizvodnje, a ovo su idelane temperature:

 • Bela (light) vina (poput Moscato, Riesling, Pinot Grigio…): 9-11C
 • Bela (rich) vina, bogatijeg ukusa (pout Chardonnay-a): 14-17C
 • Crvena (light) vina (piput Chianti, young Pinot Noir, Lambrusco): 15-18C
 • Crvena (heavy) vina (Merlot, Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir): 17-20C
 • Penušavo vino: 10-13 C

 

Kada se bira rashladna vitrina za vino, prva bitna stvar koju treba uzeti u obzir jeste vrsta i količina vina koju planirate da hladite u vitrini.

Sledeća odluka koju treba doneti je gde će vitrina biti postavljena i kako će se izgledom uklopiti u Vaš prostor?

 

Rashladne vitrine za vono - Quadro Expo

Quadro Vino


 

Kada razrešite ove dileme, sa lakoćom možete izabrati neki od ponuđenih samostojećih ili ugradnih modela, iz širokog asortimana sa jednom, dve, pa I tri zone hlađenja.

 

Vrste rashladnih vitrine:

 1. Samostojeće
 2. Ugradne

 

Osim ove podele, kod nas u ponudi nalaze se uglavnom:

 1. Termoelektrične vitrine za vino
 2. Rashladne vitrine za vino sa jednom zonom hlađenja
 3. Rashladne vitrine za vino sa dve zone hlađenja

 

Rashladne vitrine možete kupiti u različitim veličinama, što znači da ih možete smestite u različite prostorije (raznih dimenzija), i što je podjednako važno, one imaju prednost nad jako vlažnim podrumom, jer su uslovi skladištenja konstantni i kontrolisani.

 


BENEFITI


 

Poslednjih godina pojavili su se novi modeli, veoma moderni I unapređeni, koji omogućavaju bolju kontrolu rada, standardnih su mera, što vam omogućava lakšu ugradnju.

Takođe, preporučujemo profesionalne modele na zaključavanje, koji su primereni, kako za vinske trgovce, tako i za restorane.

Dodatne prednosti profesionalnih rashladnih vitrina za vino idu van svih očekivanja:

 • Vitrine za vino trajno održavaju optimalnu temperaturu skladištenja od 10 ° C do 14 ° C, tako da spoljne temperature više nisu problem.
 • Profesionalne rashladne vitrine za vino dolaze sa nekoliko temperaturnih zona, izolovanih jedna od druge, tako da možete istovremeno temperirati temperaturu za crveno vino i šampanjac.
 • Visoko kvalitetne rashladne vitrine za vino, napravljene su od materijala, koji je nepropustan za UV zračenje, jer vina dostižu savršenstvo samo u mraku.
 • Profesionalne vitrine imaju kontrolu vlažnosti, kako bi se osigurala veća nezavisnost od spoljnih fluktuacija.
 • Rashladne vitrine za vino dizajnirane su jednostavnim sistemom, koji nije skup po pitanju održavanja.
 • Pojedinačni delovi potrebni za popravku motora hladnjaka za vino mnogo su jeftiniji u poređenju sa standardnim hladnjakom ili vinskim podrumom.
 • U rashladne vitrine za vino možete bezbedno skladištiti druga pića, bez kvarenja samog vina.

 

Sjajno zar ne?!

Ono što je kod vinskih frižidera najvažnije je postizanje stalne temparure, a samim tim čuvanje specifičnosti vina i njegovog kvalieteta.

 

Mnogo toga još možemo da kažemo i da Vas posavetujemo. Za sva vaša pitanja i sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.


Kontakt

Imate poruku ili pitanje u vezi ponude?