HARUKAZE GYUTO CHERRY 210 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
HARUKAZE GYUTO CHERRY 210 MM

Harukaze Gyuto Cherry 210 mm, odličan nož s tragovima čekića i prelepom drškom od drva trešnje. Oblik oštrice će odgovarati svima koji traže manji i svestrani nož za povrće, meso i ribu. Izbor čelika omogućuje jednostavno brušenje.
Sredina ovog noža je Super Blue Steel (Aogami Super) čelik koji seže u sam vrh japanskih kvalitetnih čelika. Nož ima tradicionalnu sredinu od visoko kvalitetnog čelika, a dva spoljna sloja su od modernog nerđajućeg čelika. Sredina može dobiti patinu i uz nepravilnu upotrebu zarđati.

Aogami Super čelik ima tvrdoću 63 HRC. Radi se o izvanredno tvrdom čeliku koji usprkos dugotrajnoj i ekstenzivnoj upotrebi dugo održava super finu oštrinu. Osim toga nož je, zbog velikog procenta ugljenika, vrlo lako brusi. Među čelicima s visokim postotkom ugljenika  Aogami Super je najneosjetljiviji na rđanje. Spoljni slojevi su od mekšeg nerđajućeg čelika i nožu nude dodatnu zaštitu protiv rđanja.
Na gornjem su delu oštrice vidljivi tragovi čekića što nožu daje poseban efekat. Radi se o matiranoj površini čiji gornji brid ima nežnu teksturu koja je vrlo lepa i praktična, jer se pri rezanju hrana ne lepi na oštricu.

O KOVAČNICI:
Harukaze na japanskom znači "vetrovito proljeće". U toj kovačnici je odličan tradicionalan jezgrovit čelik (Aogami Super ili Aogami 2) povezan s nerđajućim spoljnim slojevima i znimljivim kvalitetnim ručkama (drškama). Na noževima je otisnut potpis kovačnice u kanja pismu.


SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Gyuto
Čelik:    Blue super steel
Tvrdoća (HRC):    63
Ukupna duljina:    352 mm
Dužina oštrice: 215 mm
Širina oštrice: 46 mm
Debljinana oštrice: 2 mm
Težina:    145 g
Dužina drške:    127 mm
Tip drške / drvo: Japanska / Trešnja, Pakka
Kovač:    Harukaze

Šifra: 2278

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Harukaze Gyuto Cherry 210 mm
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Harukaze, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija