HARUKAZE PETTY CHERRY 135 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
HARUKAZE PETTY CHERRY 135 MM

Harukaze Petty Cherry 135 mm, odličan nož s tragovima čekića i prelepom drškom od drva trešnje. Oblik  oštrice će odgovarati svima koji traže manji nož, idealan za delikatnije kuhinjske poslove kod kojih bi veći i, prije svega, širi nož bio prilično nespretan. Odabir čelika omogućuje jednostavno brušenje.

Sredina ovog noža je Super Blue Steel (Aogami Super) čelik koji seže u sam vrh japanskih kvalitetnih čelika. Nož ima tradicionalnu sredinu od visoko kvalitetnog čelika, a dva spoljna sloja su od modernog nerđajućeg čelika. Sredina može dobiti patinu i uz nepravilnu upotrebu zarđati.

Aogami Super čelik ima tvrdoću 63 HRC. Radi se, dakle, o izvanredno tvrdom čeliku koji usprkos dugotrajnoj i ekstenzivnoj upotrebi dugo održava super finu oštrinu. Osim toga nož je, zbog velikog postotka ugljenika, vrlo jednostavno nabrusiti. Među čelicima s visokim postotkom ugljenika Aogami Super je najneosjetljiviji na rđanje. Spoljni slojevi su od mekšeg nerđajućeg čelika te nožu nude dodatnu zaštitu protiv rđanja.

Na gornjem su delu oštrice vidljivi tragovi čekića što nožu daje poseban učinak. Radi se o matiranoj površini čiji gornji brid ima nežnu teksturu koja je vrlo lepa i praktična, jer se pri rezanju hrana ne lepi na oštricu.

O KOVAČNICI:

Harukaze na japanskom znači "vetrovito proleće". U toj kovačnici je odličan tradicionalan jezgrovit čelik (Aogami Super ili Aogami 2) povezan s nerđajućim spoljnim slojevima i zanimljivim kvalitetnim drškama. Na noževima je otisnut potpis kovačnice u kanja pismu.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice: Petty
Čelik: Aogami Super
Sastav: San-mai / nashiji & kasumi
Tvrdoća: 63 HRC
Ukupna dužina: 264 mm
Dužina oštrice: 135 mm
Širina oštrice: 28 mm
Debljina oštrice: 1.9 mm
Težina: 65 g
Dužina drške: 114 mm
Tip drške / drvo: Japanska / trešnja, pakka
Kovač: Harukaze
Mesto kovača: TOSA / Kōchi Prefektura / Japan
Kanji na oštrici: 春風 Harukaze

 

Šifra: 2520

UPOTREBA I NEGA:

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

Deklaracija:

Naziv robe: Harukaze Petty Cherry 135 mm
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Hatsukokoro, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija