MCUSTA GYUTO HYBRID SPLASH 240 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
MCUSTA GYUTO HYBRID SPLASH 240 MM

Gyuto ili Chef's knife je svestran kuhinjski nož koji će blistati prilikom seckanja i rezanja na kuhinjskoj dasci. Veličina oštrice je 240 mm. Dužina noža odgovara glavnom chef nožu koji upotrebljavamo za pripremu namirnica po zahtievnijim receptima.
Ovaj vrhunski Gyuto spaja vekovnu staru tradiciju kovanja s najmodernijom japanskom tehnologijom. Mcusta noževi su lasersko izrezani i ručno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije i precizne ručne izrade osigurava odličan dizajn, ravnotežu te vrhunski out of the box oštrinu.
Sredina noža je odličan, nerđajući VG-10 čelik koji je jednostavno ponovo nabrusiti i koji ostaje dugo vremena oštar. 32 spoljna sloja štite oštricu te ujedno daju nožu dramatičan izgled, jer je time damast uzorak dodatno naglašen. Oštrica je dvostrano brušena, primerna za levoruke i dešnjake. Tanka će oštrica, značajna za sve Mcusta noževe, uz minimalan pritisak s lakoćom zarezati u povrće, meso ili ribu.

Hybrid Splash ima minimalističku i  ergonomsku dršku od sloevitog drva s naglaskom na srednju zakovicu koja mu daje poseban karakter. Materijal i oblik drške nude čvrsto i udobno prianjanje. Zaključak je drške kod prijelaza u oštricu (bolster) od srebrnog nikla koji je antibakterijski, ne rđa, ima dobro prianjanje te nožu daje posebnu estetsku komponentu. Nož je odličan za domaću i profesionalnu upotrebu.

Oštra zanimljivost: Ime Hybrid znači da ima nož tradicionalan japanski izgled (drška, oblik oštrice) i klasičan zapadni karakter (težina i težište noža). Ime Splash nam govori o 33 sloja čelika koji tvore damast uzorak koji nas podseća na valove uzburkanog mora. Radi se o jedinstvenom i posebnom uzorku koji će oduševiti sve ljubitelje damast oštrica.

O MCUSTA ZANMAI:
Mcusta Zanmai je japanska porodična firma koja ima zanimljiv i tehnološko napredan pristup prema izradi noževa. Kroz 800 godina staru tradiciju izrade noževa su se odlučili zanatsko znanje unijeti u oblikovanje vlastitih strojeva. Mcusta je jedini proizvođač noževa koji za izrezivanje oštrica koristi laser suprotno od svakdanje prakse pridobivanja grubog oblika oštrice s otiskom modela od čelične ploče. Radi te razlike njihove oštrice nisu tako osjetljive na strukture napetosti u čeliku, što je dodatan razlog da važe kao jedna od najboljih i najinovativnijih firmi za izradu noževa u Japanu.
Drške i zatikovi su izrađeni na njihovim visoko kvalitetnim CNC mašinama s preciznošću 1/1000 mm. Svaki je nož pregledan, a komponente su ručno sastavljene. Prije nego što noževe pošalju po celom svetu, Mcustini ih stručnjaci nabruse – tako da je kod svake kupovine nož oštar i odmah pripremljen za upotrebu.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice: Gyuto
Čelik: VG-10
Sastav: San-mai / full hamaguri convex / damask
Tvrdoća: 61 HRC
Ukupna dužina: 390 mm
Dužina oštrice: 240 mm
Širina oštrice: 50 mm
Debljina oštrice: 2 mm
Težina: 205 g
Dužina drške: 135 mm
Tip drške / drvo: Zapadni / pakka
Kovač: Mcusta Zanmai
Mesto kovača: SEKI / Gifu Prefektura / Japan
Kanji na oštrici: 三昧 Zanmai

Šifra: 2265

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Mcusta Splash Damascus Gyuto 240 mm
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Mcusta Zanmai, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija