MCUSTA GYUTO SUPREME HAMMERED 240 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
MCUSTA GYUTO SUPREME HAMMERED 240 MM

Mcusta Gyuto Supreme Hammered 240 mm je svestran kuhinjski nož koji će blistati prilikom seckanja i rezanja na kuhinjskoj dasci. Veličina oštrice je 210 mm. Dužina noža odgovara glavnom chef nožu koji upotrebljavamo za pripremu namirnica po zahtevnijim receptima.

Ovaj Gyuto nož spaja vekovnu staru tradiciju kovanja s najmodernijom japanskom tehnologijom. Mcusta noževi su lasersko izrezani i ručno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije i precizne ručne izrade osigurava odličan dizajn, ravnotežu kao i vrhunsku out of the box oštrinu. Tvrđa kovana sredina je od čelika VG10, tvrdoće 61 HRC, obučena u 32 sloja mekšeg nerđajućeg čelika. To daje nožu zanimljiv damask uzorak i dobru zaštitu protiv rđanja. Oštrica na koji su još vidljivi tragovi čekića, je dvostarno brušena, vrlo oštra i jednostavna za brušenje.

Drška je od Pakka drveta koji je vrlo otporan i ima odličan prijem. Pričvršćena je ukrasnom zakovicom.

Mcusta Zanmai je japanska porodična firma koja ima zanimljiv i tehnološko napredan pristup prema izradi noževa. Kroz 800 godina staru tradiciju izrade noževa, preneli su zanatsko znanje u oblikovanje vlastitih mašina. Mcusta je jedini proizvođač noževa koji za izrezivanje oštrica koristi laser suprotno od današnje prakse dobijanja grubog oblika oštrice s otiskom modela od čelične ploče. Zbog te razlike njihove oštrice nisu tako osjetljive na strukture napetosti u čeliku, što je dodatan razlog da važe kao jedna od najboljih i najinovativnijih preduzeća za izradu noževa u Japanu.
Drške i zatikovi su izrađeni na njihovim visoko kvalitetnim CNC mašinama s preciznošću 1/1000 mm. Svaki je nož pregledan, a komponente su ručno sastavljene. Pre nego što noževe pošalju po celom svetu, Mcustini ih stručnjaci izbruse – tako da je svaki nož oštar i odmah spreman za upotrebu.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Gyuto
Čelik:    VG-10
Sastav:    San-mai / V-edge / tsuchime & damask
Tvrdoća (HRC):    61
Ukupna dužina:    389 mm
Dužina oštrice:    240 mm
Širina oštrice:49 mm
Debljina oštrice: 2 mm
Težina:    215 g
Dužina drške:    135 mm
Tip drške / drvo:    
Zapadna / Crveni Pakka
Kovač:    Mcusta Zanmai
Mesto kovača:    SEKI / Gifu Prefektura / Japan
Kanji na oštrici:    "Zanmai" (三昧)

Šifra: 1970

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Mcusta Gyuto Supreme Hammered 240 mm

Vrsta robe: Nož za sečenje

Zemlja porekla: Japan

Proizvodi:Mcusta Zanmai , Japan

Uvozi : TF, Beograd, Srbija