OKEYA HONESUKI AOGAMI 150 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
OKEYA HONESUKI AOGAMI 150 MM

Honesuki je japanski nož za odvajanje mesa od kostiju. Ovaj nož karakteriše trouglasta, tvrda oštrica posebno dizajnirana za odstranjivanje kostiju iz peradi i rezanje mekih zglobova.

Zamišljen je tako da je tanto vrh sa lakoćom probija kožu. Ovim nožem možete precizno zarezati i teže dostupne delove poput zglobova. Njen zašiljen vrh omogućava nagle kružne rezove, pa ćete brzo obrezati masnoću i vezno tkivo.

Fujiwara Honesuki Aogami #2 razlikuje se od honesuki noževa nešto tanjim profilom. To znači da se njime možete koristiti za bilo kakvo odstranjivanje kostiju, ali područijima oko kostiju morate posvetiti malo više pažnje. Iako je nešto nežniji od ostalih honesukija, svojom tankom, dvostrano brušenom oštricom meso ćete rezati s izuzetnom lakoćom. Tanja oštrica znači i lakši nož što je još jedna prednost nakon napornog dana. Standardni noževi honesuki imaju asimetrično oblikovan presjek profila, pa se njima obično koriste samo dešnjaci. Ali, ovaj je nož brušen pod uglom od 50 stepeni sa obe strane, pa se njime mogu koristiti i dešnjaci i levaci.

Konstrukcija oštrice san-mai sa jezgrom od čelika Aogami #2 obavijena je u više slojeva nerđajućeg čelika i nudi najbolje od dvaju svetova: jezgra s visokim udelom ugljenika ima potpunu zaštitu od spoljnih uticaja.

Oštrica, dugačka 150 mm, može se pohvaliti nashiji završnom obradom, odnosno posebnim izgledom s otiscima čekića zbog čega je privlačniji, a istovremeno sprečava lepljenje namirnica na oštricu.

Na oštricu je pričvršćena tradicionalna osmougaona japanska (wa) drška od orahovog drva i s prstenom od drva pakka. Drška je nešto veća, za sigurniji i čvrst zahvat.

O KOVAČNICI:

Porodična kovačnica osnovana je prije 140 godina, a glavni zanat bili su joj tradicionalni japanski mačevi. Najveći preokret je napravila nakon drugog svetskog rata, kada su se kovačnica i njen nasljednik morali preusmjeriti iz zabranjenog zanata izrade katana na ručno kovane kuhinjske noževe.

 

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Garasuki
Čelik:    Aogami #2
Tvrdoća (HRC):    63
Ukupna dužina:    290 mm
Dužina oštrice:    150 mm
Širina oštrice:    0,9-3,7 mm
Debljina oštrice:    2,0 mm
Težina:    95 g
Dužina drške:    125 mm
Tip drške / drvo:    
Japanska / Orah
Kovač:    Okeya
Mesto kovača:    Miki / Hyōgo Prefektura / Japan

Šifra: 2317

UPOTREBA I NEGA: 
Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa


Deklaracija: 
Naziv robe:  Okeya Honesuki Aogami 150 mm    
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Okeya, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija