SG2 BUNKA MATTE 165 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
SG2 BUNKA MATTE 165 MM

Bunka SG2 je naš novi nož iz kovačnice Suncraft. Slična je našoj Bunki Black Damascus samo što je od prašnog čelika, veće tvrdoće, tako da će nož ostati dugo oštar. Savršena izrada i tanak profil su nas oduševili, zato ga preporučujemo svim profesionalnim kuvarima i domaćim ljubiteljima oštrine.


Nož je u kompletu sa zaštitnom sayom od orahovog drva s likom zmaja. 


Bunka ima zaobljenije krivine, zato je nož udobniji i prijatniji za domaću upotrebu i jednostavniji za održavanje. Izvanredno tanak profil oštrice (1,8 mm) i tvrdi prašni japanski čelik nude pobedonosnu kombinaciju glatke i dugotrajne oštrine, preciznog rezanja kao i udoban i brz rad.

Bunka SG2 je  svestran nož, namenjen za rezanje povrća, mesa i ribe. U početku je zasnovan za upotrebu u domaćoj kuhinji ali će ga  sa radošću upotrebljavati i profesionalni kuvari koji žele kraći, žustriji i svestran nož.
U kovačnici Suncraft nož su sastavili od San Mai konstrukcije od prašnog čelika koji je jedno od najboljih nerđajućih čelika. Tvrdoća noža je 62 – 63 HRC što znači da će dogo ostati oštar. Kompozicija i mikro struktura čelika omogućuju preciznu i dugotrajnu oštrinu.

Kod odabira drške smo se poslužili istom logikom kao kod odabira čelika – univerzalna i laka za održavanje. Lepa, tamnosmeđa, osmougaona  drška od pakka drva odlično leži u ruci, nezavisno od toga da li je desna ili leva. Pakka drvo je napravljeno od kombinacije slojevitog drva i epoksi smole, izdržljivo je i ne zaprlja se tako brzo.

Bunka SG2 se kuje u kovačnici Suncraft, u mestu Seki (Gifu prefektura), poznatom po izradi noževa. Seki je kolevka kovanja u Japanu koji ima više od 800 godina dugu tradiciju izrade katana i ostalog samurajskog oružja.
 

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Bunka
Čelik:    SG2
Sastav:    San-mai / full hamaguri / convex / migaki (matte)
Tvrdoća (HRC):    62 - 63
Ukupna dužina:    300 mm
Dužina oštrice:    165 mm
Širina oštrice:    45 mm
Debljina oštrice:    1,8 mm
Težina:      150 g
Dužina drške:    120 mm
Tip drške / drvo:    Japanska / Pakka
Kovač:    Suncraft
Mesto kovača:    SEKI / Gifu Prefektura / Japonska
Kanji na oštrici:    "Senzo" 仙蔵

Šifra 2168

 

UPOTREBA I NEGA: 
Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štap, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa
 

 


Deklaracija:
Naziv robe:  SG2 Bunka Matte 165mm + Saya
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Suncraft, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija