Ugostiteljska oprema

  • 03.03.2018
  • SAVETI
Ugostiteljska oprema

Kompanije u ugostiteljskoj industriji distribuiraju, prodaju i popravljaju ugostiteljsku opremu koja se koristi u restoranima, kafićima, hotelima i sl. Ovi proizvodi uključuju opremu za kuvanje, pranje posuđa, servise za hranu i još mnogo toga. 
Dakle, ugostiteljska oprema uključuje sve što se koristi za pripremu, kuvanje, zagrevanje i skladištenje hrane, bilo da se radi o restoranu, kafiću ili street food kamionu.

Obzirom da ugostiteljska oprema nije tema o kojoj se mnogo govori, rešili smo da vas podsetimo na dva važna aspekta:

1.    Zašto je važna ugostiteljska oprema?
2.    Kako pronaći adekvatnu ugostiteljsku opremu.

 

Napavite plan za održavanje vašeg ugostiteljskog objekta

Sećate li se kako je izgledalo otvaranje vašeg ugostiteljskog objekta? 
To je bio vaš san koji se ostvario. Još uvek se rado sećate uzbuđenja oko detalja koja ste imali u glavi i koje ste oživeli.
Međutim, kada ste razmišljali o pokretanju svog novog ugostiteljskog objekta, jednu stvar niste predvideli, makar ne onako detaljno kao ostatak vašeg poslovanja.

“Većina ugostitelja ne razmišlja o održavanju svojih objekata i ugostiteljske opreme dok se nešto ne desi, odnosno ne pokvari”.

Niste jedini.

Zašto je tako?

Iz jednog razloga, to nije tako uzbudljivo kao ostatak ugostiteljskog poslovanja. 

Gosti u separeima, prelepo aranžirana hrana, aroma i muzika - sve su to stvari o kojima ste maštali. Nije tako uzbudljivo smišljati plan i sistem za održavanje ugostiteljskog objekata.

Traženje i uspostavljanje mreže izvođača radi popravki takođe nije zabavno i ne pokreće vašu kreativnost.

Jednostavno ne razmišljate o održavanju sve dok nije vreme da se nešto popravi.

Održavanje vaše ugostiteljske opreme i postrojenja je isto toliko važno za iskustvo vaših gostiju kao i za kvalitet hrane koju im nudite. Od samog starta uvrstite ovaj aspekt poslovanja u biznis plan, jer ugostiteljska oprema zahteva nabavku, održavanje, popravku i zamenu.

ugostiteljska-oprema-1

 

Ne smete da zanemarite ovaj segment poslovanja. Ugostiteljska oprema je izuzetno važna za uspeh vašeg restorana, kafića, picerije... i zahteva vašu proaktivnu pažnju.

 

Nabavka ugostiteljske opreme

Evo nekoliko saveta kako pronaći odgovore koji su vam potrebni prilikom kupovine nove komercijalne ugostiteljske opreme.

Kao prvo, istražite proizvod na Internetu prema ključnim rečima! Počnite sa istraživanjem određene kategorije proizvoda (ključnih reči). Reč friteza daće sigurno bolje rezultate na pretraživaču od fraze "ugostiteljska oprema". Iz tog razloga je važno da pretražite web za ključne fraze koje vam mogu pomoći da pronađete potrebne informacije.

Na ovaj način će te dobiti odgovore na pitanja koja postavljate pri traženju novog elementa ugostiteljske opreme, i pomoći će vam da ubrzate izbor prema tipu podkategorije ili proizvoda koja bi ste trebali dalje istraživati.

Verujte, sve informacije su vam dostupne danas na Internetu i sigurno će te pronaći skoro sve što vam je potrebno po pitanju ugostiteljske opreme.

 

Istraživanje specifičnih modela ugostiteljske opreme

Pri nabavci ugostiteljske opreme neophodno je da odradite istraživanje na web-u, kako bi ste utvrdili određene brendove i modele za koje ste zainteresovani i pri tom će te videti da li postoje komentari vezani za proizvode za kojim tragate.
 

Uzmimo za primer aparat za točenje piva:

Ova ugostiteljska oprema je dostupna pod kategorijama raznih brendova (firmi). Ukoliko tačno znate šta želite, pre nego što napravite investiciju, pogledajte šta drugi kupci kažu o tom proizvodu - uzmite u obzir preglede i pitanja koja nađete na drugim web sajtovima. Na taj način dobijate detaljan i jasan uvid u istoriju, reputaciju, dostupnost i kvalitet željenog proizvoda.
 

Tražite video snimke proizvoda

Dok koristite pretragu za ugostiteljskom opremom, obavezno pogledajte i 'video zapise' odnosno video snimke proizvoda koje tražite. Komentari ispod video snimaka mogli bi da budu od velike pomoći u vašem istraživanju.
 

Pitajte profesionalce

Većina web stranica na kojima nađete određene proizvode ima funkciju Live Chat koja vam omogućava da odmah razgovarate sa servisom za korisnike. Kada ste u mogućnosti da podelite detaljne podatke vezane za vašu kupovinu ugostiteljske opreme (npr. Kako ćete koristiti ugostiteljsku opremu, koliko često će te koristiti tu opremu i sl.), oni će vas verovatno bolje uputiti ka opremi koja će zadovoljiti vaše potrebe.

Ne plašite se da ćaskate na Net-u.
 

Ugostiteljska oprema u svetu industrije

Danas statistike pokazuju da su se, proteklih godina, prihodi za ugostiteljsku industriju znatno povećali. Ekonomski rast je doprineo tome da potrošači krenu više da troše na neobičnije aktivnosti u svoje slobodno vreme, kao što su ishrana i putovanje. Ovim se naravno povećala i prodaja u ugostiteljskoj industriji, što je dovelo do kapitalnih poboljšanja, kao što su proširenje kuhinje i nadogradnja ugostiteljske opreme u restoranima, kafićima, hotelima i sl.

Čini se da je sada pravo vreme za nabavku profesionalne ugostiteljske opreme, ali dobro istražite pre nego što uložite i investirate.

Odgovore na vaša mnogobrojna pitanja možete pronaći i na specijalizovanim ugostiteljskim web sajtovima koji nude, ne samo svoje usluge i proizvode, već i pomoć u vidu informacija koje su vam potrebne pri traženju i nabavci ugostiteljske opreme.

Naš portal ide i korak dalje, jer vam nudimo, ne samo podršku, već i mogućnost da popunjavanjem obrasca na našem sajtu, dobijete i konkretnu ponudu za opremanje vašeg ugostiteljskg objekta, čime će te ubrzati proces nabavke, odnosno kupovine ugostiteljske opreme.