HoReCa - Svet hotelijera & ugostitelja

  • 02.05.2018
  • TRENDOVI
HoReCa  - Svet hotelijera & ugostitelja

Šta je HoReCA?

HoReCa je danas značajan poslovni termin koji se prvenstveno odnosi na sektor ugostiteljstva, odnosno na industriju hrane i pića - skladištenje, pripremanje, serviranje...

HOtel, REstaurant, CAfe ili CAtering, (u zavisnosti od toga koga tražite).


Termin HoReCa potiče iz Holandije, a najviše se koristio među evropskim i azijskim preduzećima. Vremonom, globalno tržište je postajalo sve jače i izraz HoReCa je ušao i u žargon industrije Sjedinjenih Država i time osvaja ceo svet.

Ugostiteljska industrija (HoReCa) je danas jedna od najdinamičnijih i najrasprostranjenijih industrija u svetu. Ugostiteljske usluge su široko dostupne, a restorani, hoteli, preduzeća za nabavku i prevoz i mnogi drugi proizvođači svakodnevno naručuju, isporučuju ili obrađuju proizvode na tržištu koje pokriva HoReCa sektor.

horeca-1


Hotelski, restoranski i caffe sektor (HoReCa) je važna usluga u evropskoj ekonomiji i snažno je porastao poslednjih godina. Zajedno, oni čine oko dve trećine prometa. Međutim, uprkos uspehu velikih hotela, brze hrane, lanaca i franšiza, po sadašnjim statistikama, u ovom sektoru u svetu i dalje dominiraju manje, nezavisne (porodične) organizacije.

Danas i kod nas na HoReCa tržištu prisutni su brojni savremeni proizvodi, usluge i trendovi u načinu poslovanja, snabdevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata.
 

HoReCa u svetu informacionih tehnologija

Informacione i komunikacione tehnologije (IKT) bi trebalo da budu jedan od osnovnih građevinskih blokova savremenog društva i neophodna komponenta poslovne kulture.

Moderna tehnologija igra vitalnu ulogu u HoReCa sektoru i njen značaj se dramatično povećao tokom godina. U današnjem svetu, svako preduzeće koristi brojne tehnološke mogućnosti i prednosti, usled velike i jake konkurencije.

Svaki brend mora da dođe do svog terena i specijalizovanih usluga koje mogu zadovoljiti i privući kupce, a kao osnovno sredstvo koriste se savremene Informacione i komunikacione tehnologije. 

horeca-2

Ugostitelji mogu i moraju privlačiti nove kupce integrišući tehnologiju u gotovo sve aspekte svog poslovanja.

Tehnologija je u stalnom pokretu i konstantno „otključava“ nove mogućnosti, usmerene ka poboljšanju zadovoljstva kupaca i povećanju efiksanosti u poslovanju. Velika greška bi bila ne koristiti sve te mogućnosti:

- web programi & aplikacije,
- web prezentacija,
- online promocija,
- Internet prodaja,
- online oglašavanje.

Čini se da je većina poslodavaca HoReCa sektora već prigrlila nove tehnologije kako bi poboljšali svoje poslovanje. U ugostiteljskoj industriji Internet se ne koristi samo za prikupljanje informacija, već i za prodaju, promociju, edukaciju…jednostavno rečeno, tehnologija će vam olakšati i poboljšati poslovanje.

Obzirom na razvoj informacionih tehnologija i rasprostranjenost i popularnost HoReCa sektora, pokrenuli smo regionalni web portal ugostiteljstvo.com koji nudi:

- kompletnu HoReCa profesionalnu opremu,
- HoReCa online prodavnicu.

Osim toga:

- okupljamo HoReCa partnere i firme koji snabdevaju hotele, restorane i kafiće,
- nudimo kompletnu pomoć i podršku pri nabavci ugostiteljske opreme.
 

Koliko je HoReCa sektor zaista popularan? 

U prilog tome koliko je Horeca sektor zastupljen i popularan ide i činjenica da se svake godine u svetu i kod nas održavaju HoReCa sajmovi, mesta za stručnjake u hotelskoj i ugostiteljskoj industriji. Mnoštvo inovacija, trendova, znanja i kulinarskih otkrića privlači ogroman broj posetilaca, što daje podstrek i energiju ovom sektoru da se razvija i dodatno ulaže u njega.

I Beograd je svake godine domaćin Međunarodnog sajma hotelsko-ugostiteljske opreme – HORECA, na kojem smo ove godine imali prliku da prezentujemo HoReCa javnosti naš web portal.

Novi standardi i tehnologije koje izlagači promovišu važni su za unapređenje celokupne turističke privrede, zbog čega i predstavljanje na ovoj manifesthaciji postaje sve značajnije.

horeca-3


"Kombinovanje strasti za hranom, pićem & smeštajem, sa dobrom poslovnom politikom, uvek je aktuelna tema kod nas"

Ukoliko vam sajmovi nisu dostupni, uvek sve možete ispratiti na našem portalu ugostiteljstvo.com –  virtuelno mesto gde, između ostalog, možete pronaći i novosti iz sveta ugostiteljstva.
 

HoReCa kanal – ugostiteljstvo.com

Industrija hotela, restorana i kafića (HoReCa) je verovatno najdinamičniji sektor usluga u oblasti hrane u svetu danas. Ipak, stvari se u ovom sektoru brzo menjaju. Ono što je juče bilo "aktuelno" vrlo brzo postaje jučerašnja vest u svetu ugostiteljstva, posebno u sektoru hrane i pića. 

Mi pratimo sva dešavanje, sve trendove i tokove ugostiteljske industrije, kako kod nas, tako i u svetu.
 

horeca portal
 

Naš portal ugostiteljstvo.com je u velikoj meri centralizovano mesto koje objednuje HoReCa sektor na domaćem i regionalnom nivou i omogućava svim posetiocima da na jednom mestu nađu sve potrebne informacije.

Obzirom da je ugostiteljstvo.com posvećen brojnim poslovnim rešenjima za ugostitelje i hotelijere, naše iskustvo i jedinstvena baza znanja i informacija, omogućavaju nam da usluga za HoReCa sektor bude na izuzetno visokom nivou.