JAPANSKI ROŠTILJ YAKINIKU PRAVOUGAONI

  • ROŠTILJI
JAPANSKI ROŠTILJ YAKINIKU PRAVOUGAONI

Yakiniku pravougaoni Shichirin je tradicionalni japanski Konro i Yakitori stoni roštilj. Shichirin na japanskom znači mali roštilj na ugalj. Na ovom japanskom grill-u možete pripremiti najukusnija jela sa velikom preciznošću. Na njemu možete savršeno pripremiti male komade mesa, ribe ili povrća.
Pravougaoni Šičirin ima prostranu površinu za pečenje 39*21 cm koja je pogodna za pečenje malih komada mesa ili većeg komada mesa. Zahvaljujući klizačima za ventilaciju, Shichirin lako postiže visoke temperature i ravnomerno peče meso.
Kada kupite Yakiniku Shichirin, spremni ste da impresionirate svoje goste!  Njegov pravougaoni oblik čini ga idealnim za stavljanje na dugački sto u kome će uživati nekoliko ljudi. Yakiniku Shichirin je takođe poznat kao japanski stoni roštilj, koji možete koristiti u zatvorenom prostoru, ali po mogućnosti na otvorenom. 
Yakitori bukvalno znači jaki = pečenje na roštilju i tori = piletina. Naziv Yakitori se stoga može prevesti skoro direktno u piletinu na žaru, ali se danas češće koristi za način pripreme: ražnjići se peku na drvenom uglju.

Detalji
Shichirin možete lako postaviti na velike i manje stolove zahvaljujući njegovom pravougaonom obliku. Šičirin ima roštilj površine 39*21 centimetar i pogodan je za 2 do 6 osoba
Danas se Yakiniku Shichirin pravi od keramike sa kvarcom i kordieritom. Keramika čini roštilj lakim za čišćenje i pogodnim za upotrebu čak i zimi. To je zato što keramički premaz nudi zaštitu od svih vremenskih uslova.

Shichirin ima ventilacione diskove koji vam omogućavaju da sami utičete na cirkulaciju vazduha. Uz dobru cirkulaciju vazduha vrlo lako možete dostići visoke temperature.
Obično se koristi Binchotan drveni ugalj, crno zlato Japana koje omogućava pečenje na ekstremno visokim temperaturama. Binchotan ugalj gori duže i na znatno višoj temperaturi od običnog uglja, za koji se često primećuje da je i tiši. Da bi se zapalio Binchotan, obično se prvo napravi sloj uglja od mekšeg drvenog uglja, odličan primer je ugalj BBK Flavor Bagrem. Zatim možete postaviti Binchotan dijagonalno na već vrući drveni ugalj koji obično lako pali Binchotan. Moguće je zapaliti binchotan gasnom bakljom, ali nam je rečeno da ovaj metod traje 15 minuta ili duže. 

Specifikacija:
Broj osoba 2-6
Širina: 40 cm
Dužina: 22,5 cm
Visina: 16,5 cm
Težina: 11 Kg