Vinarija i Destilerija “Podrum Pevac” postala je simbol očuvanja tradicije i implementiranja najsavremenije tehnologije koja rezultira prefinjenim ukusima vina i rakija vrhunskog kvaliteta. 

Svoju istoriju “Podrum Pevac” počeo je da ispisuje ne tako davne  2008. godine koju svakodnevno upotpunjuje snagom vizije i pretače u najfinije arome i ukuse rakija kojima je teško reći ne! 


U srcu Šumadije, podno stenovitog brda Oplenac i suncem okupanih brežuljaka smešten je gradić Topola, kolevka srpske nezavisnosti, prestonica srpskih kraljeva, začetnika šumadijskog vinogradarstva…gradić u kome su stvarana vina dostojna kraljevskih stolova Evrope i koji je nazvan prestonicom srpskih čokota. U toj duhovnoj i vinskoj prestonici Srbije, gde u harmoniji žive prirodna i kulturna bogatstva, čist vazduh i najmirisniji čokoti vinove loze nalazi se vinarija PIK Oplenac. 


Vinarija Đurđić, mesto na kome prestaje potraga za savršenstvom. Vinarija Đurđić iz Sremskih Karlovaca, modernizuje tradiciju vinarstva i vinogradarstva u tom kraju. Podiže zasade novih kvalitetnih sorti i pravi vino vrhunskog kvaliteta.


Kada su na kasnoantičkom lokalitetu Timacum minus, u Ravni, neposredno pored Knjaževca, arheolozi pronašli kip Dionisa, boga vina starih Rimljana, bio je to dokaz da vinogradarstvo i proizvodnja vina u knjaževačkom kraju postoje od davnih vremena. Danas u  našim vinogradima zastupljene su bele sorte Italijanski Rizling, Rajnski Rizling, Sovinjon Blan, a od crvenih sorti Frankovka, Kaberne Sovinjon, Merlo, Pino Noar i Muskat Hamburg.