JAPANSKI UGALJ ZA ROŠTILJ WHITE LYCHEE 5 KG

  • ROŠTILJI
JAPANSKI UGALJ ZA ROŠTILJ WHITE LYCHEE 5 KG

White Lichee je japanski drveni ugalj sa prosečnim vremenom sagorevanja od 4,5 sata. Gori na konstantnoj temperaturi, ne pucketa i potpuno je bez mirisa i dima. Podloga od drvenog uglja postiže temperature od 870 do 1000°C i proizvodi veoma lepu mirnu vatru. Ugalj White Lichee sa ukusom roštilja ima skoro čist sastav sa procentom ugljenika ne manjim od 95,9%. Ova svojstva čine ugalj  idealnim za prijatno kulinarsko veče pečenja na vašem malom otvorenom roštilju kao što je stoni roštilj i Shichirin. Pakovanje sadrži 5 kg uglja.

Ugalj White Lichee sa ukusom roštilja gori na konstantnoj temperaturi i ne proizvodi dim ili prskanje. Ima dugo vreme sagorevanja, u proseku 4,5 sata. Ovaj ugalj ima procenat ugljenika od 95,9%. Podloga drvenog uglja može da dostigne temperaturu od 870 do 1000 °C.

U poređenju sa ugljem Marabu, ovaj ugalj je mnogo tiši. Ne pucketa i potpuno je bez mirisa i dima kada ga upalite. Gori mnogo duže od Marabua i takođe postiže višu temperaturu. Zbog toga tokom tradicionalnog procesa proizvodnje nisu dodavane hemikalije. Sadržaj pepela je oko 1,8%. 

Pravi u Japanu na divan tradicionalan način, u pećima od kamena i gline. Sagorevanje ovog uglja zahteva tako veliku stručnost da za njega postoji posebna obuka. 
Najbolji način da zapalite ovaj ugalj je  da prvo napravite mekšu podlogu od drvenog uglja sa, na primer, ugljem od bagrema. Zatim postavite ovaj ugalj dijagonalno na vrući drveni ugalj. 

Težina: 5 kg