HOKIYAMA SANTOKU GINSANKO 165 MM KYOTO SUNSET

  • JAPANSKI NOŽEVI
HOKIYAMA SANTOKU GINSANKO 165 MM  KYOTO SUNSET

Oblik Santoku će odgovarati svima koji traže manji svestrani nož za povrće, meso i ribu. Izvrstan je za seckanje na kuhinjskoj dasci. Dužina oštrice je 170 mm.

Srce noža je Silver Steel III čelik, tvrdoće 63 HRC koji zovu još i Ginsan Steel ili Ginsanko. Glavne osobine ovog čelika su otpornost na rđanje, jednostavno održavanje i dugotrajna oštrina.
Na gornjem su delu oštrice vidljivi tragovi čekića što nožu daje poseban učinak. Takav se završetak zove Nashiji što doslovce znači »koža (azijske) kruške«. Radi se o matiranoj površini čiji gornji brid ima nežnu teksturu koja je vrlo lepa i praktična, jer se pri rezanju hrana ne lepi na oštricu.

Na dnu oštrice vrlo je lepo naglašena granica između različitih slojeva čelika. Takav način kovanja, kod kojeg mekši spoljni slojevi štite unutarnju tvrdu jezgru, zovemo San-mai.
Da bi sve drške dobro ležale u levoj i desnoj ruci, odabrali smo univerzalni osmougaoni oblik koji nudi izvrstan zahvat te jednostavno rukovanje nožem. Težina drške prilagođena je japanskim oštricama, stoga je nož jednakomerno uravnotežen. Drške su od prirodnog drva javora (Severna Kina, Rusija, SAD) koji je obrađen posebnim postupkom stabilizacije smolom što dršci jamči dugotrajan životni vek. Pri postupku stabilizacije dodan je pigment u boji koji se upije u drvena vlakna te nakon završne obrade i brušenja na dršci ostavi lijep izgled strukture drva. Za izradu drški odabrani su komadi javorovog drva s nepravilnom i neravnomernom strukturom, stoga se pigmenti u boji različito upijaju u drvo i pri tome prave zanimljive i jedinstvene uzorke.

Nož preporučujemo zbog odličnog profila, ravnoteže, jednostavnog održavanja i estetske vrednosti. Odličan odabir kao poklon ili kao prva kupovina japanskog noža!

 

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Santoku
Čelik:    Ginsan (Silver III)
Tvrdoća (HRC):    63
Dužina oštrice:    165 mm
Širina oštrice:    47 mm
Debljina oštrice:    2 mm
Tip drške / drvo:    Japanska / Custom
Kovač:    Harukaze

Šifra  2126

 

UPOTREBA I NEGA: 
Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štap, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa
 


Deklaracija:
Naziv robe:  Hokiyama Santoku Ginsanko 165mm/ Kyoto Sunset
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Harukaze, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija