SG2 BUNKA MATTE 200 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
SG2 BUNKA MATTE 200 MM

Bunka SG2 je novi nož iz kovačnice Suncraft. Slična je našoj Bunki Black Damascus 200 mm samo je od prašnog čelika, veće tvrdoće tako da će dugo ostati oštar. Savršena izrada i tanak profil su nas oduševili, zato ga preporučujemo svim profesionalnim kuvarima i domaćim ljubiteljima oštrine.

Nož je u kompletu sa zaštitnom sayom od orahovog drva s likom zmaja. 

Bunka ima zaobljenije krivine, zato je nož udobniji i prijazniji za domaću upotrebu i jednostavniji za održavanje. Izvanredno tanak profil oštrice (1,8 mm) i tvrdi prašni japanski čelik nude pobedonosnu kombinaciju glatke i dugotrajne oštrine, preciznog rezanja i udoban i brz rad.

Bunka SG2 je i svestran nož, idealan za rezanje povrća, mesa i ribe. U početku je zasnovan za upotrebu u domaćoj kuhinji ali će ga sa veseljem upotrebljavati i profesionalni kuvari koji žele kraći, žustriji i svestran nož.

U kovačnici Suncraft su nož sastavili od San Mai konstrukcije od prašnog čelika koji je jedno od najboljih nehrđajućih čelika. Tvrdoća noža je 62 – 63 HRC što znači da će dogo ostati oštar. Kompozicija i mikro struktura čelika omogućuju preciznu i dugotrajnu oštrinu.
SG2 (Super Gold Steel) – sadrži ugljenik (C) koji je ključni element za tvrdoću, vanadij (V), vrlo važan za povećavanje tvrdoće čelika, hrom (Cr) koji spriječava rđanje, molibden (Mo) koji pomaže pri održavanju tvrdoće i moći kod temperaturnih razlika. 62 - 63 HRC
(C) 1,25 – 1,45% (C), (Cr) 14,00 - 16,00%, (Mo) 2,30 - 3,30%, (V) 1,80 - 2,20%

Kod odabira drške smo se poslužili istom logikom kao kod odabira čelika – univerzalna i laka za održavanje. Lepa, tamnosmeđa, osmougaona drška od pakka drva odlično leži u ruci, nezavisno od toga da li je desna ili leva. Pakka drvo je napravljeno od kombinacije slojevitog drva i epoksi smole, izdržljivo je i ne prlja se brzo.
Bunka SG2 se kuje u kovačnici Suncraft, u mestu Seki (Gifu prefektura), poznatom po izradi noževa. Seki je kolevka kovanja u Japanu koja ima više od 800 godina dugu tradiciju izrade katana i ostalog samurajskog oružja.


SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Bunka
Čelik:    SG2
Sastav:    San-mai / full hamaguri / convex / migaki (matte)
Tvrdoća (HRC):    62 - 63
Ukupna dužina:    340 mm
Dužina oštrice:    200 mm
Širina oštrice: 46 mm
Debljina oštrice: 1,8 mm
Težina:    155 g
Dužina drške:    122 mm
Tip drške / drvo: Japanska / Pakka
Kovač:    Suncraft
Mesto kovača:    SEKI / Gifu Prefektura / Japonska
Kanji na oštrici: "Senzo" 仙蔵

Šifra: 2271

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe:  SG2 Bunka Matte 200mm
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Suncraft, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija