Dizajn ambalaže za ugostiteljstvo

  • 06.12.2017
  • SAVETI
Dizajn ambalaže za ugostiteljstvo

Većina kupaca gleda na proizvode koje kupuje i na njihove ambalaže. Naravno, kao dve odvojene stvari. Sam proizvod je potreban, a njegova ambalaža najčešće završava u kanti za smeće. Ukoliko ne dođete do nekog zanimljivog, specificnog, posebnog dizajna koji može da traje godinama, da ukrašava razna ugostiteljska objekta, tako i da se uživa u istom. Bolje rečeno, stvorite delo. To delo koje nastaje od strane grafičkog dizajnera ima mnogo veću ulogu u privlačenja kupca da se odluči za kupovinu određenog proizvoda. Ukoliko ste neko ko plasira proizvod, verovatno ćete mnogo energije, strpljena i vremena uložiti da privučete kupace. U ovom primeru prikazan je dizajn ambalaže koji je uspešno zaokružio proizvod i ambalažu u celinu.

Ambalaža drugi deo

Komercionalna uloga dizajna je jako bitna. Dobar dizajn ambalaže ne predstavlja samo mamac za kupca, njegova uloga je takođe da ostavi dobar utisak na kupca. Ukoliko u nekom ugostiteljskom objektu narucite nešto, bilo bi lepo da ga dobijete u nekom obliku koji će zadovoljiti sva Vaša čula.

Ambalaža treći deo

Tako, ukoliko se odlučite za plasiranje nekog proizvoda dobro razmislite, da li želite da idete na asocijaciju, siboliku ili ste ipak za nešto što će svojom nespecificnosti ostaviti utisak na kupce. Budite kreativni, smeli, zanimljivi. Samo ne zaboravite, podjednako je bitan proizvod i ambalaža.