Kako ukrasiti kafić, klub i restoran za novogodišnje praznike

  • 19.12.2017
  • SAVETI
Kako ukrasiti kafić, klub i restoran za novogodišnje praznike

Da "praznični duh" osete i vaši gosti!

Spremate se za predstojeće praznike ili doček Nove Godine?!

Lep ambijent, praznična atmosfera, pa čak i dobar provod, to je ono što se očekuje od vas i vašeg ugostiteljskog objekta u dolazećim novogodišnjim praznicima.

Da li razmišljate o tome kako da ukrasite vaš ugostiteljski objekat za praznike, kako bi bio privlačan za goste? Možda mi možemo da vam pomognemo u tome.

Dekor je, u zimskim prazničnim mesecima, važan deo svakog poslovnog objekta, naročito kafića, restorana i kluba. Atmosfera koju napravite uz pomoć ukrasa i malo mašte, odvojiće vas od drugih ugostiteljskih objekata i privući goste koji vole da osete praznični duh.

Praznični dekor ne stvara samo dobru atmosferu u lokalu, već i dodatno ohrabruje vaše goste da vas posećuju. 

Lep ambijent za vreme novogodišnjih praznika je nešto čemu je teško odoleti! 

Neki bi rekli da ukrasi ne deluju kao važan aspekt ugostiteljskih objekata, ali ne zavaravajte se, itekako mogu da pospeše poslovanje, naročito u prazničnim danima. Potrebno je malo mašte i novca kako bi biste za vreme zimskih praznika poslovali na zavidnom nivou.

Budžet ne bi trebao da bude tako veliki problem po pitanju dekoracije. Ponekad je za malo ekstravagantniju dekoraciju potrebno odvojiti i veću svotu novca, ali ne gledajte na to kao trošak, već kao investiciju.

Ako ste se slučajno našli u finansijskim poteškoćama, u vreme ovih praznika, evo nekoliko saveta kako da ukrasite svoj ugostiteljski objekat uz minimalne troškove:

 

Male ideje za velike stvari

Kao prvo, fokusirajte se na manje stvari, sitnice koje, verovali ili ne, u velikoj meri utiču na sam ugođaj u lokalu. Ne kaže se bez razloga da je život satkan od malih  stvari:

  • postavite novogodišnje stolnjake ili podmetače
  • dodajte praznične salvete i svećnjake
  • ukrasite stolice (ali ne previše)
  • zamenite sve detalje u vašem objektu prazničnim dekoracijama

POklon za goste

Stavite male poklončiće kao znak dobrodošlice!

Ukrasite prozore vašeg objekta. Išarajte ga ili ga osvetlite tako da nagovesti prolaznicima šta je unutra - lep ambijent i dobra zabava!

Budite kreativni i pustite maštu da stvara.

Ukrasite i ulazna vrata vašeg objekta, da svečano dočekaju svakog gosta i neka se pitaju šta je iza njih, zagolicajte im maštu?

 

Praznične boje, svetlo, kostimi…

Obratite pažnju i na boje. Gledajte da vam dekoracija u lokalu bude u prazničnim bojama: crvena, zelena, bela, sa primesima zlatne ili srebrne, jer će zahvaljujući njima vaš lokal biti spreman za praznično slavlje. Slobodno koristite i druge boje, samo neka se uklapaju u vaš novogodišnji dekor, ali i celokupni ambijent.

Sve mora da bude u skladu i sa ukusom i... bez preterivanja!

Kada su u pitanju slike, skulpture ili biljke koje imate u svom kafiću ili restoranu, ne morate da ih sklanjate ili menjate, naprotiv, potrebno je samo malo mašte.

Dodajte male novogodišnje svetiljke oko biljaka i slika  (belih - jednobojnih), tek toliko da stvorite atmosferu zimske idile, a preko ostalih stvari dodajte božićni venac ili praznične šljokice, vaš izbor, samo neka bude sa merom i ukusom.

Kada već pominjemo lampice onda da kažemo da su one najpovoljniji i najlakši način da napravite pravu novogodišnju atmosferu. Lampice su ključna stvar kod stvaranja tople, ugodne i praznične idile.

Pogledajte zgrade, trgove i druge ukrašene lokale, niko ne ostaje ravnodušan. Lampice se prodaju u milion različitih veličina, od onih običnih, nama svima poznatim, do skupocenih i modernih primeraka. Ovde možda i vredi dati koji dinar više, ali opet ponavljamo, ako ste maštoviti, možda i ne morate.

Vodite računa i o tome kako će osoblje biti odeveno u vreme praznika. Istaknite praznične boje! Neka to bude crvena, zelena ili čak tipična praznična, crveno-bela kombinacija radne uniforme. Hej, neka i rukovodstvo bude kostimirano, to će definitivno da privuče pažnju posetilaca, ukoliko su u pitanju stalni gosti.

Možda sva ova promena u lokalu ne deluje baš jeftino, ali dugoročno gledano, isplativo je.

Čim se praznici završe, sklonite svu prazničnu dekoraciju i čuvajte je za naredne praznike, kada nećete morati trošiti novac na ukrašavanje i tu ste, na neki način, uštedeli novac!

Ako niste sigurni u to kako bi ste ukrasili svoj lokal, poslužite se Internetom, jer će te sada naći veliki broj tekstova na temu novogodišnjeg ukrašavanja, sa sjajnim idejama koje vam mogu biti od velike pomoći. Hej, pa svi to radimo, skupljamo, kopiramo, uobličavamo da bi krajnji rezultat bio što bolji, u ovom slučaju, što lepši!  

Peratite šta se dešava, posmatrajte vaše goste i vidite kakve su njihove rekacije, šta im je lepo, a šta nije i delujte u skladu sa tim. Svakako, ako vam je lokal pun, to znači da ste udovoljili svim ukusima i prohtevima. Sjajno!

S druge strane, ako ne privučete veliki broj gostiju, a očekivali ste, ne odustajte. Promenite nešto naredne godine, organizujte doček. Evo nekoliko saveta i za novogodišnju žurku:

 

Napravite poslovnu strategiju za novogodišnju noć

Zadajte „temu“ vašoj žurci, obavezno, svi to vole, nešto nesvakidašnje i neuobičajeno, tome služe novogodišnji praznici?!

Ukoliko poznajete svoje goste znaćete šta bi moglo da im bude zanimljivo. Svima njima je potrebno nešto više od samo: „Dođite kod nas na doček, čeka vas lud provod“.

Ne.

Važno je da im date nešto što za iščekivanje i nešto za čim će da žude!

Svi manje više pravimo rekapitulaciju godine koja odlazi, svi se preispitujemo i pitamo se šta nas čeka u dolazećoj Novoj Godini? Koliko god zvučalo čudno, ljudi imaju velika iščekivanja i maštaju o velikim i važnim stvarima. Ovo su dani kada su nam emocije uzburkane, naglašene i skloni smo mašti. 

Pružite svojim gostima lud provod i dajte im ono za čim žude, smeh, radost i čaroliju u novogodišnjoj noći.

Doček Nove godine u ugostiteljskim objektima

Ukoliko požele da izađu, plate i provedu se kod vas, morate im pružiti nešto za uzvrat i za pamćenje, nešto vredno njihovog dolaska i povratka baš u vaš ugostiteljski objekat!

U tom smislu, prvi utisak je jako važan, pa dekoracija tada dolazi do izražaja. Ako uđu kroz vaša vrata, dajte im malo praznične čarolije. Moraju odmah da osete atmosferu kojom odiše vaš kafić, klub ili restoran. Ako tu uspete da ih očarate, dalje će ići lakše.

Dalji tok žurke takođe morate da isplanirate...Morate im prirediti zabavu koja će da traje do duboko u noć, ali taj deo prepuštamo vama i vašoj mašti.

Važno je da vaši gosti i uživaju u celokupnom ambijentu i atmosferi koju im priredite.

Novogodišnje zabave su u službi zabave i proslave. Neka budu sretne i vesele.

Piće, hrana, satovi, kape, baloni... uključite i konfete, trube i prskalice...i naravno, boce šampanjca!!!

Uživajte u prazničnim čarolijama, i vi i vaši gosti.

U ime celog tima portala ugostiteljstvo.com želimo vam sretne i uspešne novogodišnje praznike!