Radne uniforme u ugostiteljstvu

  • 26.02.2018
  • SAVETI
Radne uniforme u ugostiteljstvu

RADNA UNIFORMA JE SASTAVNI DEO SVAKOG UGOSTITELJSKOG OBJEKTA

Danas je moda duboko ušla u naš svet, pa i u ugostiteljstvo, što i vidimo u gotovo svim kafićima, klubovima, restoranima. Sve je na visokom nivou, moderno, pa i radna uniforma koja predstavlja važan elemenat u oceni svakog ugostiteljskog objekta.

Kada gost uđe u jedan luksuzni restoran ili kafić, prvo sa čim dolazi u kontakt su konobari, a oni će, odeveni u moderno dizajniranu radnu odeću, sigurno ostaviti jak utisak, a sam kafić ili restoran delovaće efektno, skladno i primamljivo. Čak i da nije reč o luksuznom objektu, već nekom krajnje običnom, svejedno, ambijent i uniforma moraju da budu u skladu i da pričaju svoju priču!

Na primer, ako volite tradiciju i okrenete se jednom savremenom konceptu etno dizajna, onda sve treba da odiše tradicijom: ambijent, meni, muzika, pa i radne uniforme koje treba da se uklope u tu priču.

Savet je da svoje zaposlene odevate u modele koje se izgledom i bojama uklapaju u arhitekturu i dizajn vašeg ugostiteljskog objekta.

  

Sve treba da bude u skladu jedno sa drugim, jer u suprotnom nastaje haos, a prvi  koji će to da osete su vaši posetioci. Svi oni dolaskom u vaše lokale, uz hranu ili piće, traže i još ponešto za sebe, mir, zabavu,al pre svega kvalitet robe i usluge‚ a radne uniforme vaših konobara će u tom slučaju upotpuniti celokupan ugođaj i ambijent!

 

RADNE UNIFORME OSLIKAVAJU VAŠ POSLOVNI IMIDŽ

U samom razvoju, odnosno kreiranju radnih uniformi, poštuju se dva osnovna principa:

  1. KVALITET
  2. DIZAJN

Dalji tok proizvodnje i poslovne strategije idu u skladu sa postojećim trendovima.

Danas se nudi veliki izbor uniformi i čini se da ugostiteljima nikada nije bilo lakše, nego sada, po pitanju poslovnog odevanja. Na raspolaganju je mnoštvo moderno dizajniranih košulja, kecelja, suknji, pantalona, prsluka kuvarskih kapa i majica - danas naročito popularnih u kafićima i pabovima, kao reklamni elemenat.

Osim izgleda, najvažnija stvar prilikom izbora uniformi je i njihov komfor i funkcionalnost.

Nije dovoljno da zaposleni izgledaju dobro, oni treba da se osećaju lagodno u odeći u kojoj rade, kako bi bili što efikasniji. Pođite od sebe...

Proizvođači napominju da su za radnu uniformu u ugostiteljstvu najbolje rešenje mešani materijali, zbog jednostavnijeg održavanja, ali i njihove otpornosti na gužvanje. To treba da budu, pre svega, kvalitetne i udobne tkanine sa postojanim bojama.

Okrenite se malo modi i poslovnim ljudima iz tog sveta koji mogu da vam daju neke korisne savete. Sarađujte sa kvalitetnim i proverenim proizvođačima radnih uniformi i njihovim dizajnerima, jer će te na taj način ispratiti i svetske trendove ugostiteljske mode, koja je nezaobilazan deo vaše poslovne priče. 

Naš savet je da u vaše ugostiteljske objekte i na vaše zaposlene prenesete dobru energiju, da budete originalni i da se trudite da svojim stilom i elegancijom ostavite dobar utisak kod gosta, što i jeste vaš cilj. 

 

Ako uspete da zadovoljite ukuse posetilaca, možda čak i da prevaziđete njihova očekivanja, ne samo uslugom, već i modnim detaljima, poput radnih uniformi, onda za posećenost, ali i uspešnost vašeg posla ne morate mnogo da brinete.