ETSU VILLAGE HAMMERED NAKIRI MAHAGONY 165 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
ETSU VILLAGE HAMMERED NAKIRI MAHAGONY 165 MM

Masutani Hammered Nakiri s vidljivim tragovima čekića i klasičnom zapadnom drškom (yo-style) od drva mahagonija oduševit će sve ljubitelje jela od povrća koji cene estetsko oblikovana kuhinjska pomagala.

Nakiri nož poznat također kao Nakiri Bocho, tradicionalni je japanski nož čija je oštrica u obliku pravougaonika  sa ravnim trbuhom bez krivulja i kvadratnim završetkom (dakle bez prednjeg šiljka), što omogućuje da cela oštrica dotakne površinu koju režemo, zato je sjeckanje na kuhinjskoj dasci jednostavnije bez vodoravnih poteza. Izvrstan je za pripremu povrća, što nam govori i samo ime noža, jer Nakiri znači doslovce "seckati povrće" - 'Na' znači povrće, a 'Kiri' seckanje.
Dvostrano brušena oštrica kovana je od VG-1 čelika koji je obučen u dva sloja mekšeg čelika. VG-1 ili V Gold je visoko karbonski čelik iz čeličane Takefu Special Steel Company. Odlično se brusi i ne hrđa. Masutani upotrebljava poseben postupak pri izradi noževa (Rolling-Forging) kojim postiže iznimno tanku oštricu. Debljina oštrice utiče na oštrinu noža, zato se tanki noževi lakše i brže nabruse.

Nož je vrlo kvalitetan, njegov će potencijal doći do punog izražaja tek nakon prvog brušenja. Odličan je kao prva kupnja japanskog kuhinjskog noža, a može biti i prekrasan poklon.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Nakiri
Čelik:    VG-1
Tvrdoća (HRC):    60
Ukupna duljina:    293 mm
Duljina oštrice:    165 mm
Širina oštrice:    45 mm
Debljina oštrice:    2 mm
Težina:    145 g
Duljina drške:    120 mm
Tip drške / drvo:    Zapadna / Mahagonij
Kovač:    Kunio Masutani

Šifra 2187

 

UPOTREBA I NEGA: 


Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štap, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa
 


Deklaracija:
Naziv robe:  Hammered Nakiri Mahagoni 160mm
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Kunio Masutani, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija