GINSANKO GYUTO 210 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
GINSANKO GYUTO 210 MM

Gyuto ili Chef's knife je svestran kuhinjski nož koji će najbolje doći do izražaja kod seckanja i rezanja na kuhinjskoj daski. Ovaj nož će odgovarati profesionalnom i amaterskom kuvaru. Dužina oštrice je 210 mm.

Nož ima zanimljive tragove čekića na gornjem delu oštrice koje zovemo "Nashiji" što doslovce znači »koža (azijske) kruške«. Radi se o blago matiranoj površini oštrice čiji gornji deo ima nežnu teksturu koja nije samo lepa, već ima i praktičnu ulogu, namirnice se ne lijepe na nož. Na dnu se oštrice lepo vide crte među različitim slojevima čelika. Ovaj način kovanja, kod kojeg spoljni mekši slojevi štite unutrašnju tvrdu sredinu od spoljnih faktora, zove se San-mai.

Srce noža je Silver Steel III čelik, tvrdoće cca 63 HRC koji zovu još i Ginsan Steel ili Ginsanko. Glavna osobina ovog čelika je da se odlično suprotstavlja rđanju. 

Nož ima yo-style klasičnu zapadnu dršku. Dobro leži i u levoj i u desnoj ruci. Oštrica i drška se dobro nadopunjuju, zato ima nož odličnu ravnotežu. Ovaj nož će biti izvrstan izbor za profesionalne kuvare kao i one koje se žele upoznati s japanskim noževima, zato ga preporučujemo kao prvu kupovinu japanskog noža ili kao prekrasan poklon za ljubitelje oštrine!

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice: Gyuto
Čelik: Ginsan (Silver III)
Tvrdoća (HRC): 63
Ukupna dužina: 335 mm
Dužina oštrice: 210 mm
Širina oštrice: 45 mm
Debljina oštrice: 2 mm
Težina: 180 g
Dužina drške: 115 mm
Tip drške / drvo: Zapadna
Kovač: Hokiyama

Šifra: 2026

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Ginsanko Gyuto 210mm

Vrsta robe: Nož za sečenje

Zemlja porekla: Japan

Proizvodi: Hokiyama, Japan

Uvozi : TF, Beograd, Srbija