TAKAMURA GYUTO MIGAKI VG-10 210 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
TAKAMURA GYUTO MIGAKI VG-10 210 MM

Takamura Migaki Gyuto VG-10 210 preporučujemo profesionalnim kuvarima i domaćim majstorima. Odličan je i kao prvi nož za svakog mladog chefa. Zašto? Nož je lako održavati, oštrina je odlična i dugo traje, a brušenje je jednostavno.

Gyuto je japanska varijanta tradicionalnih europskih chef noževa. Dužina 210 mm je optimalna za svestranog kuvara koji će rado seckati povrće i rezati veće komade mesa. Oštrica je vrlo tanka, a njen nam oblik omogućuje precizan rad i s manjim komadima hrane. Rub je nabrušen 50/50, dugo ostaje oštar i jednostavno ga je nabrusiti. Klasična zapadna drška je od crne mikarte i odlično leži i u levoj i u desnoj ruci. Nož je malo teži, no raspored težine između drške i oštrice omogućuje jednostavno rukovanje nožem.

TAKAMURA HAMONO

Takamura Hamono je kovačnica u Echizenu (prefektura Fukui) koja je vlasništvo porodice Takamura već više od 60 godina. Na njenom čelu trenutno je najstariji sin Terukazu Takamura koji je vođenje preuzeo od svoga oca Toshiyukija (a ovaj od svoga oca, osnivača kovačnice IsamujaTakamura-sana). Noževi, koje izrađuje Terukazu-san još od 1985. godine, poznati su po izvanrednoj geometriji, sofisticiranom dizajnu i vrhunskoj oštrini. Njihova kvaliteta dobila je priznanje u izvještaju Smartson o ispitivanju potrošačkih proizvoda u Švedskoj, gdje su nadmašili konkurenciju. Takamura Hamono stekao je ugled otkako su njegovi noževi postali prvi izbor svetski poznatih kuvarskih majstora poput Gordona Ramseya, Renea Redzepija, Marka Besta i Hiromi Yamade, i televizijske ličnosti Marte Stewart.

Zbog svega navedenog noževe Takamura jako je teško nabaviti, a zbog ograničenog proizvodnog kapaciteta treba na njih dugo čekati. Uprkos tome, čekanje se isplati, jer su proizvodi rezultat spoja spretnosti i najnaprednijih tehnika i materijala.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Gyuto
Čelik:    VG-10
Tvrdoća (HRC):    61-62
Ukupna duljina:    335 mm
Dužina oštrice:     210 mm
Širina oštrice: 45 mm
Debljina oštrice: 1,9 mm
Težina:    160 g
Dužina drške:    120 mm
Tip drške / drvo: Zapadni / Crna micarta
Kovač:    Takamura Hamono

Šifra : 2177


UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom
Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)
Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti
Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Takamura Migaki Gyuto Vg10 210mm
Vrsta robe: Nož za sečenje
Zemlja porekla: Japan
Proizvodi: Takamura Hamono, Japan
Uvozi : TF, Beograd, Srbija