TAMAHAGANE TSUBAME SANTOKU 160 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
TAMAHAGANE TSUBAME  SANTOKU 160 MM

Santoku nož je svestran kuhinjski nož koji će zasijati pri seckanju i rezanju na kuhinjskoj dasci. Izraz Santoku znači »nož tri vrline«, što znači da njime možemo rezati meso, ribu i povrće. Odličan je za rezanje, seckanje i rezanje na kockice.

Santoku nož možemo jednostavno prepoznati, jer ima karakterističan oblik: "stomak" ima ravan brid koji se prema vrhu lagano savije pod uglom od 60 stepeni, stoga nas oštrica podseća na oblik ovčije glave.

Sredina oštrice ima visoko poliranu površinu, kovana je od VG-5 (High Carbon Molybdenum Vanadium Steel) čelika, tvrdoće 61 HRC. Spoljni su slojevi, koji štite sredinu od spoljnih uticaja i ujedno daju oštrici veću otpornost, izrađeni od nerđajućeg čelika SUS410 (28-32 HRC). Nož je ručno brušen pod uglom između 14 i 15 stepeni. Rezultat odabira materijala i obrade čelika je oštrica s odličnim razmerom između tvrdoće i postojanosti, što joj daje obeležja primerena i za profesionalne kuhinje.

Radi se o izdržljivom nožu, fine dugotrajne oštrine, kvalitetnom, jednostavnom za brušenje i jednostavnog dizajna. Nož je istovremeno i elegantan, i kvalitetan, i maksimalno efikasan. Oduševit će sve domaće ljubitelje kuhanja kao i zahtevne profesionalne kuvarske majstore koji od noža traže savršenu ravnotežu i izdržljivost.

SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice: Santoku

Čelik: VG-5

Tvrdoća (HRC): 61

Ukupna dužina: 297 mm

Dužina oštrice: 160 mm

Širina oštrice: 46 mm

Debljina oštrice: 2 mm

Težina: 180 g

Dužina drške: 123 mm

Tip drške / drvo: Zapadni / Pakka

Kovač: Tamahagane

Šifra: 1965

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa