Neobični restorani - "Večera na nebu"

  • 15.02.2018
  • ZANIMLJIVOSTI
Neobični restorani - "Večera na nebu"

Dinner in the sky ili Večera na nebu je neobičan projekat na koji su Belgijanci izuzetno ponosni. U maju 2006. godine organizacija Hakuna Matata i The Fun Group - firma specijalizovana za instalaciju i postavljanje zabavnih parkova i kranova, ostvarili su jedan san, leteći trpezarijski sto sa stolicama, koji se danas promoviše kao Dinner in the sky. Za nepoverovati, ali u pitanju je užitak rezervisan za sve gurmane, ali i ljubitelje adrenalina. Večera pod vedrim nebom, u vazduhu, na visini preko 40 metara, savršena za avanturiste, kuvara i dva hrabra konobara koja će ih usluživati.

Koncept restorana podrazumeva kran sa specijalno dizajniranim i pričvršćenim stolovima i stolicama, za maksimum 22 osobe. Ovaj modernistički, mini ugostiteljski objekat se diže kranom, poput lifta, na 45 metara visoko u vazduh, zajedno sa svim onim što je potrebno za uživanje na ovoj plutajućoj ekstravagantnoj večeri. Pored kuvara i kelnera, angažovani su i animatori, a uslov da se nađete " na nebu" je da ste hrabri, viši od 1,50 m i spremni da odvojite veću sumu novca. Kada poželite da siđete ili da odete do toaleta, dovoljno je da obavestite konobara i za manje od minut kran će vas spustiti na zemlju.

Ova ugostiteljska inovacija stekla je veliku popularnost i do sada je gostovala u više od 45 zemalja širom sveta. Od 2006. godine organizatori ovog projekta su preko 5000 puta promovisali ovaj nesvakidašnji leteći "restoran" u brojnim gradovima poput Pariza, Las Vegasa, Sidneja, Dubaia, Londona ali i Beograda. Sve su ovo bili jedinstveni i nesvakidašnji događaji, upriličeni luksuznom večerom pod nebeskim svodom. Ludo i predivno!