Neobični restorani - Grotta Palazzese

  • 15.02.2018
  • ZANIMLJIVOSTI
Neobični restorani - Grotta Palazzese

Poslednji u nizu neobičnih restorana koji želimo da vam predstavimo je prelepi restoran - pećina "Grotta Palazzese". Nalazi se u malom mestu Polinjano a Mare, na jugu Italije.

Ako volite da putujtete, pri tome ste i ljubitelj Italije i italijanske kuhinje, onda razmislite i o poseti ovom romantičnom italijanskom restoranu, smeštenom u steni Jadranskog mora.

Romantično i neobično mesto, Polinjano a Mare, smešteno na stenovitoj obali, datira još iz 18. veka, a sam gradić je kažu naseljen još od neolita i nekada je bio grčka kolonija. Pećina u kojoj je danas uređen restoran, bila je u upotrebi i u 18. veku, kada se lokalno plemstvo okupljalo u njoj, kako bi uživalo u onome u čemu možete i vi danas - ambijentu, pogledu, mirisu i ukusu!

Ovde nije reč o marketinškom triku i iza nastanka ovog restorana ne krije se nikakva bajka ili legenda, već je priča sasvim obična. Vlasnik restorana je odlučio da na mestu koje mu se učinilo idealnim, napravi jedan mali, romantični restoran. Danas je on deo hotelskog kompleksa Grotta Palazzese, sagrađen od lokalnog kamena ( sama reč "Grotta" je italijanska reč za pećinu). Čini se da nisu potrebna čuda da bi se napravilo ovako nešto neobično lepo i uspešno, već samo želja i vizija koju je ovaj vlasnik definitivno imao i iskoristio. 

U ovom nesvakidašnjem restoranu možete da uživate u italijanskim specijalitetima, a na par koraka od vas je Jadransko more koje zapljuskuje obalu i obode restorana i hotelskog kompleksa. Osim toga, ako poželite, možete i da zaronite u podvodni svet koji krase strme litice, specifične za ovu obalu, što će sigurno privući, ne samo gurmane i romantike, već i avanturiste.

Sve u svemu, deluje nestvarno i vredi posetiti. Božanstven pogled na Jadransko more, topao noćni povetarac i italijanska kuhinja, savršeno mesto za vas!