TOJIRO AMERICAN BONING 165 MM

  • JAPANSKI NOŽEVI
TOJIRO AMERICAN BONING 165 MM

Nož za razdvajanje mesa od kostiju. Namenjen za različite vrste mesa, obrezivanje, vađenje koštica te ostale mesarske poslove. Dužina oštrice je 165 mm.

Radi se o Tojiro Flash liniji. Slojevitost oštrice služi da je sredina super oštra te istovremeno jaka i fleksibilna. Šiljasta oštrica je primerna za radove oko kostiju. Nož je jednostavno održavati i lako brusiti na vodobrusnom kamenju. Čelik noža omogućava održavanje super oštrine i kod sečenja veće količine mesa. Primerna za sve kuvarske entuzijaste i profesionalne kuvare.

Nož je ručno kovan, dvostrano brušena oštrica je sastavljena od 63 sloja čelika što mu daje zanimljiv damast uzorak. Sredina je kovana od VG-10 čelika (tvrdoće 61 HRC), obučena u 62 sloja mekšeg nerđajućeg čelika.

Ergonomična drška je od mikarte, a elegantan izgled mu daje ugrađen nerđajući čelik koji sastavlja sredinu drške. Omogućava klasično držanje i povratni mesarski zahvat.
Težina drške se odlično nadopunjuje s težinom oštrice što osigurava jednakomernu ravnotežu radi koje će upotreba biti jednostavna i udobna, jer nož nudi siguran i čvrst zahvat koji će spriječiti klizanje dlanova prema oštrici.

Ovo je nož kojim ćete spretno seći različite komade mesa i zato mora biti u kuvarskoj torbi svakog ljubitelja steakova i mesa.


SPECIFIKACIJA:

Oblik oštrice:    Noževi za vađenje kostiju

Čelik:    VG-10

Tvrdoća (HRC):    60

Ukupna duljina:    290 mm

Duljina oštrice:    165 mm

Širina oštrice:    35 mm

Debljina oštrice:    2 mm

Težina:    155 g

Duljina drške:    125 mm

Tip drške / drvo:    Zapadna / Pakka

Kovač:    Tojiro

Šifra: 2138

 

UPOTREBA I NEGA: 

Ručno pranje u toploj vodi i sušenje krpom

Za brušenje noža koristite brusno kamenje (ne štapa, koji se upotrebljava za ravnanje oštrice)

Nemojte rezati smrznutu hranu i kosti

Ne stavljajte nož u mašinu za pranje posuđa

 

Deklaracija:

Naziv robe: Tojiro American Boning 165mm

Vrsta robe: Nož za sečenje

Zemlja porekla: Japan

Proizvodi: Tojiro, Japan

Uvozi : TF, Beograd, Srbija