Kafa u kornetu (Coffee in a Cone)

  • 06.12.2017
  • TRENDOVI
Kafa u kornetu (Coffee in a Cone)

Novi trend na Instagramu!

Mali kafić u Johanesburgu, u Južnoj Africi, privukao je ogroman broj ljubitelja kafe koji su želeli da probaju nešto što do sada nisu imali prilike, da popiju kafu iz korneta za sladoled!

Ne zvuči previše značajno i inovativno, ali ova tzv. inovacija uzdrmala je i uzburkala javnost, naročito na društvenim mrežama. Ljudi su oduševljeni ovom kafom, a Instagram je preplavljen fotografijama kafe u kornetu. Ove slike nadmašile su, po broju, gotovo sve što je do sada postavljeno na Instagramu!

Američki CNN koji je među prvima i ukazao na ovaj novi trend – Coffee in a con (Kafa u kornetu), tvrdi da logo na kom se nalazi mali late sa čokoladom u kornetu, privlači ljubitelje kafe iz celog sveta. Svi oni dolaze da probaju, ali i da fotografišu svoj prvi gutljaj kafe u kornetu i naravno, da je “okače” na Instagram!

Dejn Levinrad, barista i tvorac ove “poslastice” je, kako sam kaže, odlučio da posluži svoju novu kreaciju kafe - Coffee in a con, ljudima koji vole da "kače" svoje fotografije na Instagram.

 

Koja je tajna uspeha #coffeeinacone?

Znao je da svi potrošači vole proizvode kao što su sladoled, kafa i čokolada. Njegova odluka na početku je bila da kombinuje sva tri sastojka, ali bilo je problematično jer je kornet bio pretanak da zadrži kafu. Posle određenog vremena i brojnih pokušaja smislio je recept za kornet koji neće dozvoliti kafi da ga omekša.

Rešio je da običan kornet obloži čokoladom i kakaom: "Kupio sam sopstvenu mašinu i počeo sam da radim na kornetima, koristeći razne vrste brašna, kao i četiri vrste čokolade”. 

Kafa u kornetu

Dayne Levinrad u svom kafiću, u Johanesburgu

Ova kafa ostaje u kornetu, obloženom sa četiri vrste čokolade koje ne dozvoljavaju da se kornet odmah natopi kafom. Svi koji probaju ovu kafu imaju 5 minuta za uživanje, jer tada kornet počinje da se natapa i topi, ali i u takvom stanju, na samom kraju, ova kafa postaje prava poslastica.

Kafa u kornetu duguje uspeh Levinradovom poznavanju i shvatanju društvenih medija.
Prvo je kreirao #coffeeinacone (hashtag), koji je posle preplavio Instagram. Zhavaljujući dobroj organizaciji i online promociji na društvenim mrežama, ovaj naizgled običan proizvod, postao je hit na Instagramu. Kada pogledate brojku, sve će vam biti jasno.

Ništa nije slučajnost.

Ovo ipak nije u potpunosti novina kao koncept ispijanja kafe u kornetu.

Pre par godina još jedan mali kafić u Los Anđelesu je predstavio jestive espreso soljice, što je takođe imalo sličan efekat poput ovog. Ipak, Coffee in a con je trend koji je sada hit na društvenim mrežama.

Uživajte malo u ovoj neodoljivoj kafi, da li preko fotografija na Instagramu ili u samom Johsnesburgu, ako vas put odvede tamo, nikad se ne zna!

U tom slučaju podelite vi vaše iskustvo sa nama i pišite nam o tome!

Photo: CNN