Poslovni sastanak uz šoljicu čaja

  • 16.09.2020
  • TRENDOVI
Poslovni sastanak uz šoljicu čaja

Efikasni poslovni sastanci uz popodonevni čaj nisu samo praksa u zemljama gde je ispijanje čaja sastavni deo njihove kulture, kao što su Japan, Velika Britanija, Kina, Rusija već su postali standard u poslovnom svetu.

Sklapanje poslova uz  vrhunski čaj je sve više prisutno i u našem regionu i praksa je vrhunskih rukovodioca i menadžera. To je sjajan način da se sklope odlični dogovori  i naprave uspešne strategije bez opterećenja sa težim probavnim izazovima koje nam donose obimni ručkovi ili večere.

Takođe bez upotrebe alkohola , idealno je za držanje čiste  glave pogotovo u radu sa klijentima koji ne piju. Poslovni sastanci uz popodnevni čaj su po pravilu znatno kraći, konkretniji i  češće dovode do jasnih dogovora i rešenja od uobičajenih koji se vode uz poslovni ručak ili večeru, a sa druge strane udobniji , intimniji i efikasniji od onih koje se održavaju u kancelarijama ili klasičnim salama za sastanke.

Zbog toga obratite dobro pažnju na prednosti poslovnog sastanka uz čaj. Sastanci uz čaj su po pravilu tihi, sagovornici su skoncetrisani na temu. Oni su takođe udobni i obavljaju se uz malo smetnji . Samim tim omogućavaju nam stvaranje bliskosti i poverenja između sagovornika što diskusiju o poslovanju čini produktivnijom.

Pijenje čaja je veliki društveni pokretač i većina ljudi može uživati u šoljici čaja. To nam omogućava i veliki izbor čajeva za svačiji ukus. Osim toga poslovni sastanak uz čaj vas na  neki način  izdvaja i izdiže od uobičajene poslovne prakse i okruženja i čini posebnim sagovornikom, potencijalim partnerom, saradnikom ili klijentom.

Vreme održavanja sastanka, pogoduje dobrim poslovnim razgovorima  dok smo još uvek na oprezu i ne razmišljamo o odmoru . Osim toga atmosfera Tea Lounga ili restorana gde se služi vrhunski čaj nadmašuje dosadnu atmosferu kancelarija ili sala za sastanke i dodatno će povećati budnost.

Odabir mesta za sastanak uz popodnevni čaj je od velike važnosti u planiranju sastanka. Savet je da izgradite prijateljski odnos sa vlasnikom  ili menadžerima lokala, pogotovo ukoliko se odlučite da vam ovaj tip sastanaka bude redovan način komunikacije. Dobar odnos će Vam po pravilu  omogućiti da dobijete najbolja mesta za sastanak,  unapred dogovorena i pripremljena za rad. Pobrinite se da na stolovima uvek ima dovoljno mesta za čaj, dokumente i laptopove. Naravno birajte mesta sa dostupnom  WiFi mrežom.

Izaberite pogodno vreme. Idealno vreme za popodnevni čaj je od 14:00 do 18:00. Imate mogućnost da modifikujete sastanak  i da on bude duži, npr.  sa početkom od 14:00 ili što je uobičajeno, kraći, od 17:00h do 18:00h.

Vreme serviranja čaja je nešto na šta bi takođe trebalo da obratite pažnju. Uobičajeno je da se poruči odmah pošto su se svi učenici sastanka smestili za sto. Iako se radi o sastanku uz čaj, nemojte biti isključivi za posebne zahteve, posebno ukoliko je neko propustio ručak ili slično.

Kada se čaj posluži, počnite da uživate u poslovnom sastanku. Za vreme pijenja odabranog vrhunskog čaja u prijatnom okruženju primetićete da su se svi koji prisustvuju sastanku takođe opustili, što je idealano za rešavanje izazova, dobijanje posla ili donošenju uspešne poslovne strategije.

Volite svoj čaj, svoj posao i cenite svoje saradnike i poslovne partnere.

Za Vaše sastanke predlažemo Vam čajeve sa našeg web shopa: https://www.ugostiteljstvo.com/cajevi