Udobnost i inventivnost. NITEA Store u 2021. godini izdvaja

  • 17.02.2021
  • TRENDOVI
Udobnost i inventivnost. NITEA Store u 2021. godini izdvaja

U izjavama vrhunskih dizajnera enterijera o trendovima u 2021. godini dominirala je jedna reč – komfor. Udobnost, praktičnost i pretvaranje vašeg doma u utočište na svim nivoima postaje imperativ. Protekle godine smo daleko više vremena proveli kod kuće. Ceo svet je. Iz okolnosti pandemije mnoge inspirativne ideje za 2021. godinu potekle su upravo u pravcu kreiranja udobnog i praktičnog prostora – prostora koji pruža izbalansiranost, unosi mir i osećaj sigurnosti, ušuškanosti i radosti. U uređenju vašeg prostora prioritet Nitea Store je udobnost, velnes i održivost. A posle decenija minimalizma rešenje vidimo u visoko dekorativnim i autentičnim enterijerima, koji postaju nezaboravni poput kabineta kurioziteta.

Nitea Store od 2013. godine svojim klijentima nudi mogućnost kreiranja uzbudljivih priča kroz enterijer, gde svaki komad doprinosi narativu bilo siluetom, izborom tkanine, bojom ili jedinstvenom prošlošću. Efikasnost odgovora na zahteve klijenata i njihovih projekata i profesionalni nivo pružene usluge čine Nitea Store jednom od vodećih kompanija u oblasti opremanja enterijera. Više od 30 brendova koje zastupamo uključuju regionalne i svetske kompanije kao što su Arketipo, B.D. Barcelona Design, Brokis, Cane-line, Diabla, Doimo Salotti, Driade, Extra Form, Fagus, Fritz Hansen, Gaber, GAN, Gazzda, Gufram, Hay, Herman Miller, Horm&Casamania, Innermost, Jesse, Knoll, Lous Poulsen, Magis, MUUTO, Nardi, Nemo, Normann Copenhagen, Qeeboo, Sits, Slamp, Tomasella, Tribu, Trussardi, Vertigo bird, Vitra, Wittmann, Zanat.

Nameštaj i oprema enterijera iz naše ponude su upravo ono što vam je potrebno. Ovde je reč o stavu, ne samo o lepoti. Prefinjen ukus nadilazi prostu kombinaciju forme i materijala. U okviru kompanije Nitea Store, Nitea Home salon iz svog asortimana izdvaja ključne reči za 2021. godinu.

JEDINSTVENOST – EKLEKTIČNOST – BEZVREMENOST. Driade je istraživački i proizvodni centar, svojevrsna laboratorija estetike u konstantnoj potrazi za lepotom u životnom prostoru. Raznovrsni katalog Driade dizajna uključuje nameštaj za dom, baštu, javne prostore…Komadi umetnosti i objekti svakodnevne upotrebe ujedinjuju se i čine harmoničan spoj. Koncept rada i ciljevi firme čine Driade jedinstvenim u svetu dizajna. Odsek za istraživanje Driade lab rezultat je želje za uvođenjem eksperimenta u masovnu produkciju proizvoda. Konačni proizvodi su jedinstveni, eklektični, ekscentrični ali istovremeno elegantni, bezvremeni i puni radosti.

IKONIČNOST. Vitra je švajcarska kompanija koja je u samom vrhu industrije nameštaja. Kompanija koja je proizvela neke od najpoznatijih komada nameštaja u istoriji savremenog dizajna. Vitra je izvršila ogroman uticaj na kreiranje modernog nameštaja i arhitekture i poimanje savremenog dizajna u celini. U svetu nameštaja Vitra je reč za ikonične komade, pridev koji daje vrednost objektima. Vitra ne samo da oblikuje prostor u kom se nalazi već oblikuje odnos prema dizajnu.

MODERNISTIČKE FORME. Globalno poznati Knoll kao lider u svetu dizajna privatnog i poslovnog nameštaja prisutan je već više od 75 godina. Najveći uspeh kompanija je postigla 50-ih godina saradnjom sa najznačajnijim dizajnerima tog doba kao što su Ludwig Mies van der Rohe, Warren Platner, Marcel Breuer, Eero Saarinen, Harry Bertoia i Florence Knoll koji su svojim dizajnerskim proizvodima uticali na modernu arhitekturu 20. veka. Danas se uz klasike spomenutih dizajnera u ponudi kompanije Knoll nalaze i proizvodi talentovanih savremenih dizajnera.

POP ANTI-DIZAJNERSKI PREDMETI. Gufram je italijanski brend za dizajn enterijera, globalno poznat po pomeranju granica industrijskog dizajna. Svojim duhom radikalnog dizajna i svojim nekonformističkim eksperimentisanjem povezanim sa estetskim, tehnološkim i materijalnim istraživanjima, Gufram je stvorio sedišta i ikone dizajna enterijera koji su ušli u kolektivnu maštu. Od 1966. godine Gufram proizvodi ikone dizajna koje su postale jedinstvene u obliku i vrednosti zahvaljujući unakrsnoj kontaminaciji između pristupa industrijskog dizajna, zanatskog stvaralaštva i maštovitog osećaja tipičnog za umetnost.

SVI IMAJU PRAVO NA DOBAR DIZAJN. Misija brenda Hayuvek je bila da stvaraju visoko kvalitetne proizvode koji su dostupni velikom broju korisnika, to je motivacija koja ih vodi ka daljem stalnom poboljšanju rada kompanije.Svaki komad nameštaja crpi inspiraciju iz sveta umetnosti, arhitekture i mode. Inspiracija dolazi iz okruženja i trenutne savremene kulture.Osnovana u Danskoj 1872. godine, kompanija ima dugu istoriju saradnje sa vodećim međunarodnim dizajnerima kako bi oživela svoje vizionarske koncepte - i prostore kojima pomažu da se transformišu.

HRABROST – ZABAVA – PREFINJENOST. Cappellini je proizvođač sa tradicijom od skoro 80 godina. Ovaj italijanski brend izrastao je iz male zanatske firme da bi vremenom kroz veliku transformaciju osluškujući duh vremena i tržišta porastao do ozbiljnog brenda čije prepoznatljive kolekcije nikad ne ostaju neprimećene. Njhov dizajn je živ, hrabar i zabavan, jednostavan i prefinjen. Bilo da je reč o kolekciji koja je puna kontradiktornosti, ili o uravnosteženom i smirenom dizajnu, Cappellini stvara vrlo kvalitetan i u pogledu tehnologije napredan nameštaj koji rezultira visokom fleksibilanošću i funkcionalnošću.

Više informacije o firmi Nitea Store možete dobiti na sledećem linku: 

https://www.ugostiteljstvo.com/opremanje-hotela/namestaj-za-hotele-nitea-store